29.10.2009. / 15:12

Autor: Totalsport

ATP Beč: Čilić lako do četvrtfinala

U četvrtfinalu ATP turnira u Beču Čilić će igrati protiv pobjednika iz meča između Austrijanca Daniela Köllerera i Španjolca Feliciana Lopeza

Marin ČilićMarin ČilićMarin Čilić, prvi hrvatski reket i trinaesti igrač na ATP ljestvici, potvrdio je i u drugom kolu status prvog nositelja na dvoranskom ATP turniru u Beču.

Pobijedio je Čilić sa 7-6(7), 6-4 njemačkog tenisača Daniela Brandsa, inače 125. igrača na svijetu. Male probleme Čilić je osjetio tek u prvom setu, makar se doimao mirnim čak i u trenucima kada je morao spašavati set loptu jakog servera Brandsa.

Čilić je prvi došao do breaka u prvom setu (za 5-3), ali je odmah nakon toga vratio Brandsa u igru. Spasio je 15-40, ali nije i treću break loptu u tom gemu.

Prvi set je tako otišao do tie-breaka, gdje je Čilić imao startni mini-break, ali je morao i spašavati set loptu kod 6-5 (na svom servisu). Nakon što je dobio trinaestu igru 9-7, u drugom je već kod 1-1 oduzeo početni udarac suparniku i nakon toga lako priveo meč kraju.

U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv pobjednika iz meča između Austrijanca Daniela Köllerera i Španjolca Feliciana Lopeza (šesti nositelj).

Protiv Brandsa je Čilić ispustio samo tri poena nakon prvog servisa (osvojio je 30 od 33), te je odservirao sedam aseva, uz 2-8 iskorištenost break prilika za 94 minute igre.

ATP Beč, 2. kolo:

Čilić (1) - Brands 7-6(7), 6-4

Vezane vijesti

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

Osvajanje naslova na ATP turniru u londonskom Queen's Clubu donijelo je najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću povratak u svjetski Top 20, prvi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika