30.10.2009. / 10:29

Autor: Martina Čizmić

Početak novog sukoba: Srpska vojska 2011. zauzima Kosovo

Igrica je oduševila igrače u Srbiji, a po forumima se može pročitati i da su oni koji inače ne vole takve strategije ipak instalirali i zaigrali

Screenshot igriceScreenshot igrice"Godina je 2011. Nakon povratak preko 200 tisuća Srba na Kosovo tijekom 2009. godine i neuspjeha u potpunom priznavanju neovisnosti, počinju stizati izvještaji o naoružanim grupama na Kosovu koje napadaju srpske enklave. KFOR se trudi zaštititi srpska naselja, ali počinju otvoreni napadi i na njih.

Sredinom lipnja konvoj sa hranom i lijekovima britanskog kontingenta KFOR-a napadnut je. KFOR je odbio napad, ali su gubici veliki. Nekoliko dana kasnije američka vojska izviđa južno od Uroševca kako bi provjerila informacije o nagomilavanju tenkova. Dolazi do velikog okršaja u kojem se otkriva da su tenkovi dio Albanske regularne vojske, dovedeni na Kosovo.

Iz Gračanice dolaze informacije da se gomila albanska vojska. Počinje ofenziva na jug Srbije. Srpska vojska povlači se jer je brojčano slabija, a na Kosovu velike formacije kreću prema Kosovskoj Mitrovici. Počinje rat!"

To je ukratko početak misije u računalnoj igri Blitzkrieg pod nazivom "Kosovo Sunrise".

Igrica je oduševila igrače u Srbiji, a po forumima se može pročitati i da su oni koji inače ne vole takve strategije ipak instalirali i zaigrali.

Dodatak osnovnoj igri Blitzkrieg djelo je srpskog informatičara Aleksandra Đokića, koji inače živi u Hamburgu. Iako se mnogi ne bi složili s njim, Đokić ističe kako nije želio predstaviti srpsku vojsku kako agresora, već kao nekoga tko je prisiljen braniti svoju zemlju.

Igrica je prošla njemačke kontrole koje u izmišljenom sukobu ne vide ništa loše. Uostalom, originalna igrica smještena je u vrijeme Drugog svjetskog rata.

No, Đokić je zbog svog djela dobivao i prijetnje smrću iako ističe da sam ishod igrice nije predodređen, već ovisi o snalažljivosti i taktici koju igrač koristi, a ne vojske kojom upravlja.

Zanimljivo je da je krajem rujna ova igrica postala dostupna na tržištu Europske unije, a rasprodana je za samo 52 sata. Trenutno se može naručiti isključivo putem interneta.

Vezane vijesti

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo je hrvatskim korisnicima predstavio dugo očekivane Ultrabook prijenosnike IdeaPad U30 i U410. Lenovo Ultrabook prijenosnici kombiniraju… Više

Komentari

registracija
3/7/09

GLAVNISUDAC, 30.10.09. 19:20

jesu tu opet Boro i Ramiz??


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika