30.10.2009. / 15:56

Autor: Totalsport

Boris Becker: Korištenje dopinga baca novo svjetlo na Agassija

Nakon što je u svojoj autobiografskoj knjizi priznao da je uzimao doping tijekom karijere, Andre Agassi suočio se kritikama mnogih velikana svjetskog tenisa

Boris Becker sa suprugom Lilly Kerssenberg, danskom manekenkomBoris Becker sa suprugom Lilly Kerssenberg, danskom manekenkomNastavljaju se komentari u svijetu tenisa, nakon što je bivši američki tenisač Andre Agassi priznao, u autobiografiji, da je tijekom karijere koristio doping.

Većina njih uglavnom osuđuje Agassija, makar postoje neki koji veličaju njegovu spremnost da se suoči s brutalnom istinom.

Darren Cahill (posljednji Agassijev trener):

- Andre je jako ponosan na svoju knjigu, a ja sam jako ponosan na njega. Razlog? Jer je bio potpuno iskren prema sebi i svima drugima.

Boris Becker (bivši njemački tenisač):

- Čujte, nije niti meni bilo lako u mnogo dijelova karijere, kao i svakom čovjeku na svijetu, ali to nije bio razlog da se prelaze određene granice. Ovo su neke nove činjenice koje bacaju novo svjetlo na Andrea. To svjetlo je isključivo crno i tamno. Ovo su stvarno ružna saznanja o njemu. Ne znam zašto je to čovjek napravio i napisao. Jasno je, knjiga će se sada ekstremno dobro prodavati. No, njemu ne treba novac, bogat je čovjek.

Martina Navratilova (nekada proslavljena tenisačica):

- Razočarana sam u svakom pogledu. Žao mi je svih nas tenisača koji smo pošteno osvajali turnire, pobjeđivali se i borili. Žao mi je ljudi protiv kojih je Agassi došao do važnih trofeja, a kada je trebao biti suspendiran. Tko će im vratiti te pobjede?

Venus Williams (trenutačno sedma igračica na WTA ljestvici):

- Knjiga će se ludo prodavati. O Agassijevom privatnom životu ne želim pričati.

Nick Bollettieri (nekadašnji Agassijev trener):

- Svatko od nas ima dobrih i loših strana. Žao mi je jer će se sada zaboraviti koliko je Agassi napravio pozitivnih stvari, posebno svojim humanitarnim radom.

Vezane vijesti

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

Američka antidopinška agencija (USADA) službeno je u srijedu podigla optužnicu protiv sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika