02.11.2009. / 18:00

Autor: Totalsport

Rondo još pet godina u Bostonu za 55 milijuna

Boston Celtics i njihov organizator igre Rajon Rondo dogovorili su se oko svih uvjeta, te će ovaj 23-godišnji košarkaš ostati u tom klubu narednih pet sezona

Rajon RondoRajon RondoBoston Celtics i njihov organizator igre Rajon Rondo dogovorili su se oko svih uvjeta, te će ovaj 23-godišnji košarkaš ostati u tom klubu narednih pet sezona.

Prvotni ugovor Ronda i Celticsa (u klub je došao 2006. godine, kada ga je Phoenix kao 21. izbora na draftu prepustio Bostonu) je završavao na kraju ove sezone, ali naredno ljeto Rondo ipak neće postati slobodan igrač.

Riječ bi zapravo bila o uvjetnoj slobodi. Unatoč činjenici da mu preostaje još godina dana ugovora, mogao bi se "izložiti" na tržištu i primati ponude drugih klubova, dok bi Celticsima eventualno ostala opcija parirati najboljoj i zadržati ga na taj način.

Potpis je vrijedan pet sezona, ali i 55 milijuna američkih dolara.

- Mislimo da je ovaj ugovor iznimno korektan s naše, odnosno Rondove strane. Željeli smo da bude plaćen kao jedan od pet najboljih organizatora igre, jer on to u ovom trenutku i jest. Isto tako, Boston je sigurno ovim profitirao jer Rondo je garancija da će klub i dalje biti u samo vrhu NBA lige, ako ne i na samom vrhu - rekao je Bill Duffy, igračev agent.

Prošle sezone, kada je Boston poražen u polufinalu Istočne konferencije od Orlanda, Rondo je prosječno ostvarivao sljedeće brojke: 11.9 poena, 8.2 asistencije, te 5.2 skoka.

Ove sezone, nakon samo četiri utakmice i Bostonovog omjera 4-0, Rondo ima prosjek preko 10 asistencija po ogledu (11.8), te je nakon Stevea Nasha drugi na toj ljestvici.


Vezane vijesti

NBA: Boston napravio "break" u Miamiju

NBA: Boston napravio "break" u Miamiju

Trećom uzastopnom pobjedom protiv Miamija (94-90) košarkaši Bostona približili su se na korak do plasmana u veliki finale NBA lige. Nakon dva slavlja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika