05.11.2009. / 00:39

Autor: Totalsport

Euroliga: Treći poraz Cibone, treća pobjeda Montepaschija

Košarkaši Cibone upisali su i treći poraz u trećoj utakmici svoje euroligaške skupine A. Na gostovanju u Istanbulu bolja od Cibone bila je domaća momčad Fenerbahçea 67-62

Cibona je izgubila u IstanbuluCibona je izgubila u IstanbuluKošarkaši Cibone upisali su i treći poraz u trećoj utakmici svoje euroligaške skupine A. Na gostovanju u Istanbulu bolja od Cibone bila je domaća momčad Fenerbahçea 67-62.

Nakon što je poražena od Montepaschija 45 razlike, a potom i Barcelone 22 razlike, momčad Velimira Perasovića u Turskoj je djelovala mnogo bolje, te je u 34. minuti nakon zakucavanja Leona Radoševića bila na tek dva poena zaostatka. Tricama Damira Mršića (devet poena) inicirana je i zatvorena serija 11-1 domaćina kojom je Fener došao do druge pobjede u Euroligi.

Kažimo da su Cibonu predvodili Amerikanci Jamont Gordon (15 poena, pet skokova, šest asistencija), te Antonio Graves (14 koševa), dok je u potpunosti zakazao šut do sada vodećeg cibosa Marka Tomasa (1/8 za tri poena u 34 minute). Kod turske je momčadi najviše, 14 koševa, ubacio Savas, dok je Gordan Giriček dodao osam poena za 19 minuta. Emir Preldžić (0/5 iz igre) nije se upisao na listu strijelaca za pobjedničku momčad.

Za razliku od cibosa, Montepaschiju ide sjajno. Talijanski prvak i dalje je u nezaustavljivom nizu, a uz manje poteškoće u uvodnom dijelu utakmice lako su se u Francuskoj obračunali protiv Asvela kojeg su pobijedili 82-65. Sjajnu prvu četvrtinu (29-10) domaćin je u potpunosti kompromitirao s tek tri poena (!?) u sljedećih deset minuta, no i nakon tako blijede igre s prednošću otišao na odmor (32-31).

Uslijedile su, ipak, ponovno dvije dominantne četvrtine talijanske momčadi u kojoj je sjajnu utakmicu odigrao Romain Sato. Učinkom od 33 poena i šest skokova za 35 minuta krilni je košarkaš Montepaschija zaradio valorizacijski indeks 37 i istaknuo kandidaturu za igrača kola u Euroligi. Spomenimo i 12 poena Hawkinsa, te deset asistencija McIntyrea za pobjedničku momčad. Bobby Dixon s 20 poena bio je najbolji kod Asvela koji je doživio i treći euroligaški poraz.

Euroliga, skupina A, 3. kolo:

Fenerbahçe - Cibona 67-62

Asvel - Montepaschi 65-82

Redoslijed: 1. Montepaschi 3-0, 2. Barcelona 2-0, 3. Fenerbahçe 2-1, 4. Žalgiris 1-1, 5. Asvel 0-3, 6. Cibona 0-3

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika