10.11.2009. / 10:38

Autor: Nacionalova redakcija

Nema love: Jure Radić odustaje od zemljišta Zagrepčanke

Dok s jedne strane iz vrha IGH neimenovani izvori tvrde kako je IGH odustao od kupnje Zagrepčanke, službenim kanalima ta građevinska tvrtka tvrdi kako bi ovaj posao na kraju mogao biti okončan prema očekivanju

Čelnik IGH Jure RadićČelnik IGH Jure RadićInstitut građevinarstva Hrvatske trebao bi prema ugovoru isplatiti Zagrebačkom holdingu 46,5 milijuna eura za idealnu polovicu zemljišta Zagrepčanke, ali tvrtka predvođena Jurom Radićem taj novac nema, pa sada vodi pregovore s potencijalnim partnerima oko zajedničke akvizicije. Prema pisanju Novog lista, upravo ovi pregovori će presuditi o tome hoće li holding uspjeti prodati rečeno zemljište do kraja godine, kako stoji u jednoj od klauzula ugovora. Dok s jedne strane iz vrha IGH neimenovani izvori tvrde kako je IGH odustao od kupnje Zagrepčanke, službenim kanalima ta građevinska tvrtka tvrdi kako bi uz savršene okolnosti ovaj posao na kraju mogao biti okončan prema očekivanju.

"Pojavili su se neki novi partneri zainteresirani za partnerstvo u našem poslu sa Zagrebačkim holdingom. O rezultatima razgovora s tim partnerima ovise sljedeći potezi IGH. Kako bilo, sve će biti u skladu s rokovima preciziranim ugovorom", ustvrdila je za Novi list glasnogovornica poduzeća Miroslava Rožanković. IGH-ova eventualna kupnja u okvirima ove godine posebno je važna zbog činjenice da ova tvrtka do konca godine isplaćuje kamate koje za tekuću godinu iznose pet milijuna eura. Ukoliko IGH ne prikupi novac, vrlo je vjerovatno da će bez tih pet milijuna eura i ostati.

Čelništvo holdinga za sada se ne želi izjašnjavati u javnosti po ovom pitanju. Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović ističe kako za takvo nešto traže službene informacije iz IGH. Ovaj posao iznimno je važan za Grad i holding, pošto bi se ujedinjena zagrebačka poduzeća mogla naći u velikim problemima u slučaju raskida ugovora. Naime, Uprava holding se nalazi u ozbiljnim poteškoćama s likvidnošću, a spomenutih 46,5 milijuna eura od IGH svakako bi pomoglo u poboljšanju bilance.

Vezane vijesti

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako smo i najavili, Nacional počinje objavljivati dokumente o nezakonitostima u URIHO-u nakon što smo optuženi da radimo na štetu invalida. Sve… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika