19.11.2009. / 10:27

Autor: Boris Bilas

Mudrinić širi biznis: HT preuzima Combis za 100 milijuna kuna

Ulaganjem u Combis HT bi prije svega proširio portfelj svojih ponuda, a budući da se Combis bavi prodajom programskih rješenja i informatičke opreme, prije svega za financijski i telekomunikacijski sektor, ova akvizicija bi sigurno proširila ponudu HT-a

Ivica MudrinićIvica MudrinićHrvatski Telekom bi do kraja godine trebao preuzeti tvrtku Combis, najvećeg domaćeg sistem integratora koji zapošljava oko 270 ljudi, doznaje Business.hr od izvora s hrvatskog IT i telekom tržišta.

Prema grubim je procjenama vrijednost tvrtke u vlasništvu Miroslava Čuture oko 100 milijuna kuna, a ta se računica temelji na osnovi procjene 25 posto godišnjeg prihoda, koliko se trenutačno uzima za tržišnu vrijednost sličnih tvrtki.

HT ima tri milijuna kuna gotovine

Kupnja Combisa bila bi najveća akvizicija HT-a nakon preuzimanja Iskona, a kako navodi Business.hr najveći hrvatski telekom operater trenutno raspolaže s gotovo tri milijuna kuna gotovine.

Ulaganjem u Combis HT bi prije svega proširio portfelj svojih ponuda, a budući da se Combis bavi prodajom programskih rješenja i informatičke opreme, prije svega za financijski i telekomunikacijski sektor, ova akvizicija bi sigurno proširila ponudu HT-a.

Kupnja Combisa je logična i zbog činjenice da je Deutsche Telekom vlasnik T-Systemsa jednog od najvećih europskih sistem integratora.

Combisov prihod premašio 400 milijuna eura

Da je ovaj posao vrlo izgledan govori i činjenica da HT već neko vrijeme preko T-Coma nudi usluge koje omogućuju najam i održavanje informatičke opreme, a poslovnim korisnicima smanjuje velika ulaganja u IT opremu. U toj usluzi HT nudi upravo Combisovu opremu.

Combis je prošlu godinu završio sa 375,5 milijuna kuna prihoda, dok je ukupni prihod, uključujući i regiju, premašio 400 milijuna kuna.

Vezane vijesti

'Hrvatska je u kritičnoj fazi, mora se mijenjati'

'Hrvatska je u kritičnoj fazi, mora se mijenjati'

Na sjednici Nacionalnog vijeća za konkurentnost održanoj 12. lipnja 2012. godine imenovani su novi članovi Vijeća iz redova Vlade Republike Hrvatske,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika