24.11.2009. / 18:15

Autor: Totalsport

Astana ipak bez licence, Contador odlazi?

Budućnost Alberta Contadora u kazahstanskoj biciklističkoj momčadi Astane ponovno je pod znakom pitanja, nakon što se momčad suočila s novim financijskim dubiozama

Alberto ContadorAlberto ContadorBudućnost Alberta Contadora u kazahstanskoj biciklističkoj momčadi Astane ponovno je pod znakom pitanja, nakon što se momčad suočila s novim financijskim dubiozama.

One se odnose na zahtjev Međunarodne biciklističke federacije (UCI) koja zahtjeva bankovna jamstva za Astanin godišnji budžet prije no što momčadi produljili licencu za nastupe. Potvrdio je to predsjednik Kazahstanskog biciklističkog saveza Nikolaj Proskurin izrazivši pritom skepsu u mogućnost ostvarivanja istoga do srijede kada je im ističe rok za dobivanje licence.

Još prošloga tjedna činilo se izglednim da će sve biti u redu nakon što je kazačka Vlada dala 22 milijuna dolara financijske podrške momčadi za sljedeću sezonu. Sada je sve ponovno vrlo upitno.

Podsjetimo, Contador, vjerojatno najbolji biciklist današnjice, je pristao odraditi posljednju godinu ugovora za svoju dosadašnju momčad, ali uz uvjet da ona dobije Pro Tour licencu. Upravo je ona otvorila aktualnom pobjedniku Tour de Francea vrata za slobodno napuštanje momčadi budući da prema pravilima biciklist može otići i prije isteka ugovora ako momčad ne dobije licencu. Contadora važeći ugovor s Astanom obvezuje na još jednu sezonu suradnje.

Vezane vijesti

Tour de Suisse: Kišerlovski 13-ti

Tour de Suisse: Kišerlovski 13-ti

Robert Kišerlovski osvojio je ukupno 13. mjesto na kraju utrke Tour de Suisse, koja najboljim biciklistima svijeta služi kao generalna proba za Tour… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika