27.11.2009. / 09:55

Autor: Nacionalova redakcija

Oracle Day: Riješenja za bolje funkcioniranje javnog sektora

Aktualna gospodarska situacija pred tijela javne uprave postavljaju imperativ povećanja učinkovitosti, smanjenja troškova te povećanja transparentnosti, rekao je Marin Tadić

Marin Tadić, Oracle HrvatskaMarin Tadić, Oracle HrvatskaKonferencija «Oracle Day 2009», održana u zagrebačkom HYPO EXPO XXI centru, okupila je više od 250 korisnika Oracle softverskih rješenja, partnera i IT stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva. Na konferenciji su predstavljena rješenja kojima se povećava učinkovitost i omogućuju značajne uštede poslovanja u javnom i financijskom sektoru, te najnovija dostignuća iz područja Oracle baze podataka i tehnologije.

Konferenciju je otvorio Marin Tadić, generalni direktor Oracle Hrvatska koji je predstavio teme konferencije: rješenja usmjerena financijskom sektoru, javnom sektoru te novosti iz svijeta Oracle tehnologije.

Treba povećati učinkovitost

„Upravljanje u javnom sektoru danas se više nego ikada suočava sa sve većim očekivanjima građana, poslovne zajednice, ali i samih zaposlenika. Aktualna gospodarska situacija pred tijela javne uprave postavljaju imperativ povećanja učinkovitosti, smanjenja troškova te povećanja transparentnosti. Oracle je razvio niz rješenja koja pomažu javnom sektoru da poboljša cjelokupno funkcioniranje na zadovoljstvo građana i zaposlenika", izjavio je Tadić prilikom uvodnog govora.

U panelu namijenjenom prezentaciji rješenja koja se koriste u javnom sektoru prisutni su imali prilike čuti na koji način Oracle tehnologija pomaže jačanju transparentnosti i učinkovitosti tijela javne uprave. Od niza predstavljenih rješenja posebnu pozornost sudionika privukao je Oracle Enterprise Case Management, set rješenja koji pospješuju komunikaciju s građanima te pomažu u upravljanju i praćenju korištenja budžeta na lokalnoj i državnoj razini. Kao primjer iz prakse predstavljeni su uspješno provedeni projekti u gradu Rijeci koji su lokalnoj upravi uvelike olakšali rad i komunikaciju, kako na internoj razini tako i prema građanima.

Oracleove aplikacije za javni sektor

Tijekom financijskog panela predstavljene su Oracle aplikacije koje se koriste u transakcijskim i izvještajnim aktivnostima te pomažu kompanijama pri donošenju poslovnih odluka. Prezentirana su rješenja za upravljanje profitabilnošću banaka (Oracle Profitability Management), rješenja za bolju komunikaciji s klijentima (CRM - Customer Relationship Management), upravljanje performansama financijskih institucija (EPM - Enterprise Performance Management), te ostala rješenja koja se koriste u poslovanju banaka i osiguravajućih društava.

Značajan doprinos konferenciji, uz Oracle stručnjake iz zemlje i inozemstva, dali su predstavnici Ministarstva pravosuđa i Privredne banke Zagreb koji su govorili o svojim pozitivnim iskustvima u radu s proizvodima kompanije Oracle.

Vezane vijesti

Uljanik povećao produktivnost

Uljanik povećao produktivnost

Uljanik Brodogradilište u suradnji s tvrtkom Primakon uspješno je implementirao Oracle Primavera P6 Professional Project Management rješenje za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika