04.12.2009. / 16:21

Autor: Totalsport

JAR: Uhićena dvojica zbog podvale o bombi

Jedan je šaljivdžija, rekavši da je novinar, bacio torbu na tlo International Convention Centera u Cape Townu te se dao u bijeg vičući pritom da je u torbi eksplozivna naprava

Viggo Mortensen i Charlize TheronViggo Mortensen i Charlize TheronJedan je šaljivdžija, rekavši da je novinar, bacio torbu na tlo International Convention Centera u Cape Townu te se dao u bijeg vičući pritom da je u torbi eksplozivna naprava.

Ubrzo potom je uhvaćen i uhićen. Rano ujutro uhićen je i drugi prevarant, koji je dvaput nazvao mjesto održavanja ždrijeba skupina za Svjetsko nogometno prvenstvo 2010. godine, te lažno prijavio da je u dvorani postavljena bomba.

Dva su odvojena incidenta ipak izazvala napetost u Cape Townu. Ulaz u dvoranu bio je blokiran više od sat vremena, dok pirotehničari sa svojim specijalno dresiranim psima nisu temeljito pročešljali cijeli prostor uvjerivši se da eksplozivnih naprava nema.

Događalo se to svega nekoliko sati prije no što su uzvanici počeli stizati na svečanost izvlačenja skupina, predviđeno za 18 sati po srednjeeuropskom vremenu.

- Nažalost, svjedočili smo dvjema situacijama u kojima su izgrednici podvalama pokušali opstruirati priredbu. Uzbune su bile lažne, no naša je dužnost reagirati na sve - izjavio je Vishnu Naidoo, glasnogovornik lokalne policije.

Južnoafrička glumica proslavljena u Hollywoodu, Charlize Theron, vodit će događaj koji će u televizijskom prijenosu, pretpostavlja se, gledati oko 350 tisuća ljudi.

Vezane vijesti

Deaktivirana bomba od 250 kg u Sjevernoj Irskoj

Deaktivirana bomba od 250 kg u Sjevernoj Irskoj

Deaktivirana je bomba teška 250 kg pronađena u ostavljenom kombiju na jugoistoku Sjeverne Irske, objavila je u subotu policija koja je pronašla i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika