14.12.2009. / 17:40

Autor: Hina

Al Gore: Arktički snježni pokrov nestat će za 5 do 7 godina

Bivši američki potpredsjednik pridružio se ministrima vanjskih poslova Norveške i Danske u predstavljanju najnovijih izvješća o topljenju leda na Arktiku

Borac protiv klimatskih promjena Al Gore rekao je na UN-ovoj klimatskoj konferenciji u Kopenhagenu kako novi podaci pokazuju da bi ledeni pokrov na Arktiku mogao nestati u roku pet do sedam godina.

Bivši američki potpredsjednik pridružio se ministrima vanjskih poslova Norveške i Danske u predstavljanju najnovijih izvješća o topljenju leda na Arktiku.

Posljednjih nekoliko ljeta lad u Arktičkome moru dramatično se stanjio, što znanstvenici objašnjavaju učinkom globalnog zatopljenja koje dvostruko brže podiže temperature na sjevernom polu nego na drugim dijelovima Zemlje.

Gore je rekao da je u nedjelju razgovarao sa stručnjacima koji su rekli kako "posljednji podaci sa 75 postotnom vjerojatnošću govore da bi se cijeli ledeni pokrov mogao otopiti u idućih pet do sedam godina".

Vezane vijesti

Raspad partnerstva: Direktor Applea otišao iz upravnog odbora Googlea

Raspad partnerstva: Direktor Applea otišao iz upravnog odbora Googlea

Nakon što je šef Googlea Eric Schmidt odstupio sa svog položaja u upravom odboru Applea, isto je u Googleu napravio šef Applea Arthur Levinson.Tim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika