15.12.2009. / 12:20

Autor: Nacionalova redakcija

Volksbank u 2010. plasira dodatnih 20 milijuna eura kredita

Krediti su namijenjeni prvenstveno malim i srednjim poduzetnicima koji se bave poljoprivredom, transportom, trgovinom te turizmom i uslugama za potrebe širenja poslovanja, izgradnje i modernizacije proizvodnje i pogona te investicijske namjene

Tomasz TarabaTomasz TarabaVolksbank d.d. će do konca 2010. godine na hrvatsko tržište plasirati dodatnih 20 milijuna eura kredita gospodarstvenicima usmjerenim na proizvodnju za izvoz te novoosnovanim tvrtkama i tvrtkama u procesu ekspanzije.

Radi se o kreditnoj liniji ugovorenoj u suradnji s Njemačkom bankom za razvoj i investicije (DEG), koja ovim projektom potvrđuje kako vjeruje u sigurnost i stabilnost hrvatskog bankarskog sistema i hrvatsko gospodarstvo u cjelini te je spremna investirati u njihov rast i razvoj pod povoljnim uvjetima ispod razine cijene za državni dug.

Krediti su sukladno ugovornim odredbama s DEG-om namijenjeni prvenstveno malim i srednjim poduzetnicima koji se bave poljoprivredom, transportom, trgovinom te turizmom i uslugama za potrebe širenja poslovanja, izgradnje i modernizacije proizvodnje i pogona te investicijske namjene. Uvjeti kreditiranja bit će prilagođeni individualnim potrebama klijenata, a kredit će biti moguće ugovoriti kao čisti devizni kredit u eurima, na rok otplate do 5 godina, s mogućnošću ugovaranja počeka ovisno o dužini i namjeni kredita.

Ulaganje u malo i srednje poduzetništvo

"Volksbank ovim plasmanima ulaže u razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Republici Hrvatskoj, odnosno nastoji potaknuti proizvodne gospodarske grane tj. područja gospodarstva kojima trenutačno nedostaje likvidnosti i sredstava za ulaganje u razvoj poslovanja, što bi kao krajnji rezultat moglo imati očuvanje radnih mjesta", kazao je predsjednik Uprave Volksbank d.d. Tomasz Taraba.

Ugovor o suradnji danas su potpisali dopredsjednici Odjela za investicije DEG-a dr. Andreas Zeisler i Stephan Blanke te predsjednik Uprave Volksbank d.d. Tomasz Taraba i član Uprave Dieter Hornbacher.

"Uzevši u obzir trenutačnu ekonomsku krizu, smatramo da kao agencija za razvoj investicija imamo posebnu odgovornost prema međunarodnoj zajednici. Ovim sporazumom otpočinjemo, nadamo se, dugoročnu i uspješnu suradnju s Volksbank grupacijom. Naš projekt u Hrvatskoj prvenstveno je usmjeren na financiranje malog i srednjeg poduzetništva te vjerujemo kako će dati svoj obol sigurnosti zapošljavanja u krucijalnim sektorima za razvoj hrvatskog gospodarstva i pomoći financiranju realne ekonomije u RH", zaključio je dr. Zeisler.

Vezane vijesti

"Palo" 18 lihvara

"Palo" 18 lihvara

U antikorupcijskoj akciji u više hrvatskih gradova uhićeno je 18 osoba koje USKOK navodno sumnjiči da su kao ilegalni kreditori prevarili oko 200… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika