26.12.2009. / 17:17

Autor: Nacionalova redakcija

Sukob na Zelenom valu: Ante Nobilo ošamario maloljetnika

U zagrebačkoj policiji potvrdili su da je desetak prosvjednika dovedeno na prekršajnu obradu, te da je jedan od njih prijavio da ga je netko ošamario.

Ante NobiloAnte NobiloU subotu ujutro na zagrebačkom zelenom valu došlo je do sukoba između desetak mladića i odvjetnika Ante Nobila, koji je završio i fizičkim obračunom. Točnije, jedan od maloljetnika optužio je poznatog odvjetnika da ga je ošamario. Mladi dječak nije prva osoba koja je optužila poznatog odvjetnika za napad, jer ga je prije nekoliko godina za fizičko zlostavljanje optužila i bivša supruga.

Kako se doznaje, dječak je sa svojim vršnjacima, kontejnerima zagradio cestu kod Žerjavićeve te su igrali nogomet, na taj način prosvjedujući što su im gradske vlasti zatvorile igralište kod Botaničkog vrta koje su sami uredili. U jednom trenutku naišao je odvjetnik Nobilo, a u raspravi koja je uslijedila, odvjetnik je ošamario dječaka te otišao.

Anto Nobilo je za Večernji list potvrdio da je do takvog incidenta zaista došlo i ispričao svoje viđenje sukoba na Zelenom valu.

"Zaustavio sam automobil jer je ulica bila blokirana kontejnerima, tamo je bilo i 12 ili 13 mladića u dobi od 17 do 21 godine. Izašao sam iz auta i htio skloniti kontejner da mogu proći, ali jedan od mladića gurnuo je kontejner prema meni. Jedva sam izbjegao udar kontejnera, a tada su i ostali mladići krenuli prema meni. Ošamario sam prvoga mladića, a tada su se ostali zaustavili. Sklonio sam kontejner i otišao", kazao je Nobilo.

Petnaestogodišnji dječak je za HTV rekao da ga je "ljutiti odvjetnik" prvo ošamario, a nakon toga sjeo u automobil i njime udario u kante za smeće pri čemu mu je, kako tvrdi, prešao kotačem preko noge.

Dječakov otac Željko Mikulić u izjavi za HTV je protestirao i protiv ponašanja policije jer nije privela Nobila, nego, kazao je, djecu.

U zagrebačkoj policiji potvrdili su da je desetak prosvjednika dovedeno na prekršajnu obradu, te da je jedan od njih prijavio da ga je netko ošamario.

Glasnogovornica Aleksandra Ljuba nije mogla potvrditi da je riječ o Anti Nobilu, već samo da su izvidi u tijeku. Za sada, Nobila nitko iz policije nije pozvao na razgovor.

Vezane vijesti

U lokalnom HDZ-u izbila tučnjava

U lokalnom HDZ-u izbila tučnjava

Nakon stranačkih izbora u prostorijama Mjesnog odbora Vukmanićki Cerovac, umirovljenik Dražeta Dražetić je završio na Odjelu intenzivne njege s… Više

Komentari

registracija
10/11/09

ruvil, 26.12.09. 17:31

On moze samarat ljude a nedaj bog da to netko drugi napravi on bi ga na sudu izblamirao i trazio neznam kakvu odstetu.Hocu samo reci koliko su odvjetnici pokvareni!


registracija
27/7/09

verina, 26.12.09. 17:45

Smeće bahato nasilničko! Ponaša se kao tipični nasilnik: maltretira slabije od sebe (žene i djecu), bez posljedica, jer se u našem društvu nasilje podrazumijeva u komunikaciji.


registracija
16/6/09

Trenk, 26.12.09. 18:18

Cudni komentari ?
Ante Nobilo- intelektualac koji nije clan omiljene nam stranke.
Ali ja to vidim ovako:
Ugledni odvjetnik cije gradjansko pravo uzurpira grupa nasilnika, kakvi su ubili i Luku Rica bio je prisiljen da se fizicki brani u centru Zagreba koji je pun nasilja, koje se generira vec 20 godina, od kad nam je uveden vjeronauk u skole.
Evo kad pogledamo sa druge strane gosp. Nobilo je zrtva.


registracija
18/11/09

graditelj13, 26.12.09. 19:28

A što da se ovako dogodila ista situacija: Slučajni prolaznik - vozeći se u svojem automobilu prolazio ulicom, vidio kontejner i izašao iz auta maknuti ga da može proći. Odjednom, na njega krenula grupisa mladića prijeteći mu zašto je to učinio. Prolaznik misleći kako su dečki ugrozili njegova prava ulazi u verbalni sukob s njima, krene rasprava, svađa i naš prolaznik dobije batine. Dolazi policija, novinari i evo još jednog teksta o nasilju nad slučajnim prolaznicima. Tko bi onda bio žrtva?


registracija
27/8/09

Lujo1, 26.12.09. 21:27

Bravo Nobilo, a vi iz redakcije bi trebali razlikovati djecu od nasil nika. Ovi o kojima pišete nisu djeca, već su nasilnici. I ja imam sina (dijete) kojemu ovakve svinjarije nikad nebi pale na pamet, ali u odgoj mojeg djeteta sam uložio jqako, jako puno i vremena i truda. Očevi ovih nasilnika bjelodano su i sami nasilnici koji tu i tamo vide tu "djecu", a vrijeme potrebno za odgoj provode najvjerojatnije u birtiji.


registracija
30/9/09

davor12345, 26.12.09. 21:57

Nekada nažalost nema druge nego fizički! Bravo Nobilo!


registracija
29/11/09

Ivis, 27.12.09. 00:25

Budala! Dobro mu je bilo dosad. Imao je posla sa bandama i iskoristavao ih! Od sada si je natovario na tisuce finih momaka na vrat. U svom gradu, uciniti tako nesto. Mudrac, ne shvaca da je Zagreb "mali". Ne bih mu htio biti u kozi. Pljusnuti momka jer zeli juriti loptu ili voziti biciklo. Svasta u kod nas ima. Imao je priliku, stati na celo momcima, ucijeniti Bandica u drugom krugu i podici svoj ugled.Ovako si je spustio ugled do dna, a , morati ce gledati,za biti uvijek siguran, koji je najblizi put za Bosnu! Bravo ANTO! Maxsimalan si Frajer, ali nedorast!


registracija
30/3/09

radar, 27.12.09. 04:01

CPAMOTA


registracija
12/12/09

maryspirk, 27.12.09. 05:23

Ovi peezdeki koji su blokirali ulicu idu na zivce. Ali taj koji je (?) advokat da si uzme pravo da bude i sudac i izvrsitelj - to ne bi smjelo ... Inace taj Nobilo nije bas sasvim zdrav jer je prebijao i svoju vlastitu zenu ... Izgleda da je to primitivac, karatas, koji jedva ceka da negdje prebije nekoga slabijega od sebe.


registracija
16/11/09

simo, 27.12.09. 13:59

Neznam tko se je drznuo ovu informaciju pustiti u medije?Zasigurno je razlog snimka sa lica mjesta koja eksplicite pokazuje prekršaj.Nisam se nadao da i Lijevičari mogu napraviti takve stvari. Nije njemu to prvi put.Zamislite da je to napravio netko desne provinijencije,to bi se odmah dizalo od premijerke i bivšeg premijera,do HDZ-a.Nasilje se ne riješava nasiljem,nego generira novim nasiljem.A ovaj trenk,nikako da svati da kada bi se Ritz prezivao recimo Horvat efekat te tragedije bio bi kud i kamo manji.A to sa vjeronaukom ima veze samo u bolesnoj glavi trenka.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika