27.12.2009. / 15:10

Autor: Totalsport

Mourinho: Nikad se nisam zaljubio u Italiju

Intervju koji je internetskim putem Jose Mourinho, trener milanskog Intera, dao portugalskom Publicu prenosi talijanska La Gazzetta dello Sport

Jose MourinhoJose MourinhoIntervju koji je internetskim putem Jose Mourinho, trener milanskog Intera, dao portugalskom Publicu prenosi talijanska La Gazzetta dello Sport.

- Način na koji se odnosim prema medijima ima samo jednu svrhu, a to je zaštita interesa moje momčadi. Ne brinem se kakvu to sliku stvara o meni. Radim li pogrešno? To pitajte one s kojima sam u prošlosti surađivao. Uvijek hvatam metke prsima, tek ponekad u bitku pošaljem asistenta s pancirkom - slikovit je Mourinho na upit o turbulentnim odnosima sa "sedmom silom".

- Je li gotova moja ljubav veza s Italijom? Ne može biti, nikada nije započela. Ponovit ću da mi se sviđa ovdje, da mi se sviđaju Interovi navijači i sve što je teško. Iz tih sam razloga sretan čovjek.

Mourinho nije želio odgovoriti na upit u kakvim je odnosima s predsjednikom kluba Massimom Morattijem, ali je kazao da ne strahuje od gubitka posla.

- Moj posao uvijek 'visi', jer treniram momčadi koje bi mnogi htjeli trenirati. Također, ostavljam ih sjajno posložene za budućnost i narednog trenera. Ali, ako sam na rubu otkaza s osvojenim naslovom prvaka, trenutačnim vodstvom na prvenstvenoj ljestvici i izborenom osminom finala Lige prvaka, zamislite tek kako je onome tko nikako ne uspijeva ostvariti zadane ciljeve.

O susretima osmine finala Lige prvaka u kojima će se Inter ogledati protiv Mourinhove bivše momčadi, londonskog Chelseaja, Portugalac je rekao:

- Otići ću tamo i prije te utakmice, jer ne želim se vratiti direktno na utakmicu. Ne želim da me svladaju emocije tijekom utakmice, no svjestan sam da mi neće biti lako. U Chelseaju sam proveo sjajno vrijeme i ne mogu zaboraviti da igram protiv starih prijatelja.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika