28.12.2009. / 16:45

Autor: Totalsport

Trener Real Madrida Ettore Messina: Barcelona je najbolja momčad u Europi

Ricky Rubio i njegovi suigrači protutnjali su parketom madridske dvorane Vistalegre pobijedivši Real u nedjeljnom derbiju 14. kola španjolske košarkaške lige 79-57

Ricky RubioRicky RubioRicky Rubio i njegovi suigrači protutnjali su parketom madridske dvorane Vistalegre pobijedivši Real u nedjeljnom derbiju 14. kola španjolske košarkaške lige 79-57.

- Barcelona je najbolja momčad u Europi. Ne samo zbog igrača u kadru, već i zbog kvalitete igre – izjavio je iskreno talijanski trener Ettore Messina, već godinama na glasu kao najbolji u Europi.

- Obzirom na to kako smo ušli u utakmicu, ovako težak poraz bio je neizbježan. Svejedno sam vrlo razočaran stavom svojih igrača, koji su se predali već u uvodnim minutama. Preuzimam ipak odgovornost na sebe. Loš pristup moja je krivnja, ne njihova. Lagao bih, međutim, kada bih rekao da zbog toga nisam zabrinut – konstatirao je Messina, rekavši na kraju kako se nada da bi Marko Jarić, najnovije pojačanje kluba, trebao riješiti velik dio problema Madriđana boljom organizacijom igre.

Ricky Rubio zahvalio se Messini na komplimentu koju je izrekao na račun cijele Barcelonine momčadi. Teško se oteti dojmu da najviše komplimenata zaslužuje upravo 19-godišnji španjolski reprezentativac koji je postao lider i najbolji igrač momčadi.

- Sretan sam zbog ove pobjede. Mislim da je ovo moja najkompletnija utakmica u Barceloninu dresu dosad.

Posebno ga je, kaže, motiviralo pogrdno skandiranje madridske publike.

- Jedan mi je suigrač prišao još u svlačionici rekavši mi da neću trebati zagrijavanje uoči početka utakmice jer da je publika ionako naelektrizirana na mene.

Rubio se ljetos, važući ponude Reala i Barcelone, odlučio za katalonsku momčad. Realu je ubacio 18 poena uz 6-9 šut iz igre (3-5 za tri poena) i sedam asistencija.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika