28.01.2010. / 18:08

Autor: Hina

Zbor fotoreportera predstavio natječaj "Hrvatska novinska fotografija 2009"

Ove godine ugledni međunarodni stručni žiri od tri člana dodjeljuje nagrade u sedam kategorija, a iz pobjedničkih bira fotografiju godine

Igor Šoban i Igor NObiloIgor Šoban i Igor NObiloZbor fotoreportera Hrvatske (ZFH) predstavio je danas nagrade "Hrvatska novinska fotografija 2009" u sedam kategorija za koje se od 1. do 28 veljače mogu natjecati svi fotoreporteri u Hrvatskoj. Predsjednik ZFH-a Igor Nobilo rekao je na konferenciji za novinare da je ZFH nova udruga koja okuplja fotoreportere u Hrvatskoj, njih oko 250 od koji mnogi nisu članovi Hrvatskog novinarskog društva (HND).

Okupiti sve fotoreportere

Zbor, koji je prije djelovao pri HND-u, želi okupiti sve fotoreportere i u suradnji s HND-om promovirati novinsku fotografiju u Hrvatskoj, dodao je. Igor Šoban predstavio je natječaj koji će trajati cijelu veljaču za sve profesionalne fotoreportere sa stalnim prebivalištem u Hrvatskoj, a sve prijavljene fotografije moraju biti snimljene tijekom 2009. u RH ili imati poveznicu s Hrvatskom. Ove godine ugledni međunarodni stručni žiri od tri člana dodjeljuje nagrade u sedam kategorija, a iz pobjedničkih bira fotografiju godine.

Od 100 najboljih činit će putujuću izložbu i fotomonografiju, objasnio je. Riječ je o kategorijama Događaj, Svakodnevni život nazvana "Pavao Cajzek", Reportaža, Zabava i umjetnost - Ivo Fabijan, Portret, Sport te Okoliš. Nagrade "Hrvatska novinarska fotografija 2009" dodijelit će se svečano 29. ožujka.

Vezane vijesti

Najbolje novinske fotografije dolaze u Rijeku

Najbolje novinske fotografije dolaze u Rijeku

Nakon održane prve izložbe u Zagrebu, Rijeku će posjetiti 100 najboljih novinskih fotografija za 2011. godinu. Otvorenje izložbe će biti 22. svibnja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika