01.02.2010. / 08:10

Autor: Boris Bilas

Vojković posvadio Kosora i Čehoka: 'Ivane,vrijeme je da napustiš HSLS'

"Ne sjećam se da je u 20 godina HSLS-a netko suspendiran s mjesta potpredsjednika stranke. Čak ni onda kada smo se raspadali to nismo radili", kazao je Čehok za Jutarnji list

Ivan ČehokIvan ČehokSudbina šefa Upravnog odbora Croatia Osiguranja u HSLS-u još uvijek je neizvjesna i čini se kako se novi predsjednik Darinko Kosor našao pred prvim većim problemom od kada je na čelu stranke.

Naime, kao što je poznato Kosor je predložio Vojkovićevu suspenziju s mjesta potpredsjednika HSLS-a i o tome će u srijedu raspravljati i odlučivati Središnje vijeće stranke. Međutim, ne zna se ima li među šezdeset članova ovog Vijeća dovoljnu potporu da svoj prijedlog i ostvari.

Jedan od prvih koji se pobunio protiv Kosorovog prijedloga je nekadašnji predsjednik stranke, a danas varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, koji se ne slaže sa suspenzijom.

"Ne sjećam se da je u 20 godina HSLS-a netko suspendiran s mjesta potpredsjednika stranke. Čak ni onda kada smo se raspadali to nismo radili", kazao je Čehok za Jutarnji list.

Izjave varaždinskog gradonačelnika naljutile su Kosora koji mu je jasno poručio: "Ivane, vrijeme je da časno napustiš HSLS!"

"Čehok na lokalne izbore nije izašao kako član stranke već kako nezavisni pa je ionako na neki način prestao biti član stranke. Zato ga molim da časno napusti HSLS i prepusti novoizabranom vodstvu da u miru radi svoj posao na dobrobit stranke", poručio je Kosor Čehoku.

Rasplet cijele situacije mogao bi se znati u srijedu kada bi Središnje vijeće trebalo odlučivati o Vojkovićevoj sudbini u stranci, ali ne i u Croatia Osiguranju. O tome će posljednju riječ ipak imati Vlada, koja bi navodno već u četvrtak mogla razriješiti Vojkovića dužnosti u toj osiguravateljskoj kući.

Vezane vijesti

'Ništa se nije promijenilo'

'Ništa se nije promijenilo'

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je danas kako je aktualna vlada nastavlja tamo gdje je stala loša prethodna vlada te kako se tijekom… Više

Komentari

registracija
23/10/09

spinner, 01.02.10. 09:48

A za koji klinac Čahok sad brani Vojkovića koji je ionako bio financijer HDZ-a i Sanadera? Ima li i on prste u tome? Je li Čehok bio Sanaderov igrač u HSLS-u? Zanimljiva pitanja...
Da je Čehok čist i pošten, vrlo rado bi se pridružio Kosoru i Kosorici u suzbijanju korupcije. Dajte, molm vas, pa svima je jasno da ni Vojković nije nikakav bussiness talent već je sve odrađivao po napucima velikog vođe Sanadera, kao i ostala ekipa koja se nalazi u Remetincu. Sve "vrhunski manageri"! Naime, jedno je jasno. Ni jedan direktor državnog poduzeća nije mogao biti na tom mjestu ako nije ispunjavao očekivanja i zadatke Sanadera. To je i razumljivo jer su htjeli opstati i sačuvati mjesta... ljudi su. No sad je ipak situacija drukčija i zato bi trebali razmisliti o svemu i zaključiti da im je najpametnije ispričati sve što znaju i što su po čijem naputku radili... Kao Mihanović...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika