09.02.2010. / 22:58

Autor: Ana Smrečki

Petrač prekršio zatvorske propise: Prijeti mu samica zbog rukovanja s Abdićem

Jedan od njegovih odvjetnika Velimir Došen smatra da rukovanje nije prijestup, budući da se zatvorenici rukuju sto puta na dan. Budući da se radi o drugoj stegovnoj mjeri, Petrač bi umjesto ukora ili nekog od ograničenja mogao završiti u samici

Hrvoje Petrač osuđen je zbog otmice malodobnog sina umirovljenog generala Vladimira ZagorcaHrvoje Petrač osuđen je zbog otmice malodobnog sina umirovljenog generala Vladimira ZagorcaHrvoje Petrač ponovno je u središtu pozornosti. Protiv njega je navodno pokrenut još jedan stegovni postupak u pulskom zatvoru. Prvi puta ukorilo ga se zbog telefoniranja, koje se karakterizira kao pogodnost koju drugi zatvorenici nemaju u svako doba dana. Ovoga puta Petrača se proziva zbog rukovanja sa zatvorenikom. Naime, kako piše Večernji list, prilikom posjeta Petrač se rukovao sa 'zatvorskim kolegom' Fikretom Abdićem.

Rukovanje nije prijestup

Jedan od njegovih odvjetnika Velimir Došen smatra da rukovanje nije prijestup, budući da se zatvorenici rukuju sto puta na dan. Budući da se radi o drugoj stegovnoj mjeri, Petrač bi umjesto ukora ili nekog od ograničenja mogao završiti u samici. Propisuju se zbog rukovanja u zatvoru ovako radikalne kazne, pitanje je koje je postavljeno čelniku zatvorskog sustava Branku Peranu. Nije dao konkretan odgovor, no pojašnjava da se zbog nediscipline može odgovarati zbog čega što je zabranjeno.

Nakon Lepoglave i Pule, Petrač traži premještaj

Inače, Petrač koji je iz Lepoglavske kaznionice prebačen u Pulu, nekoliko mjeseci čeka premještaj koji je ravnatelj zatvora u listopadu prošle godine predložio zbog organizacijsko-tretmanskih razloga. Molbu za premještaj poslala je i supruga, kojoj je rečeno da obitelj to više nema pravo tražiti. Zbog lakšeg posjeta kćeri, supruga je tražila premještaj u poluotvoreni ili otvoreni tip zatvora.

Vezane vijesti

Petrač i Mateković Zagorcu moraju vratiti 750.000 eura

Petrač i Mateković Zagorcu moraju vratiti 750.000 eura

Hrvoje Petrač i Ivan Mateković, pravomoćno osuđeni zbog otmice sina bivšeg generala i pomoćnika ministra obrane Vladimira Zagorca, moraju Zagorcu… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 10.02.10. 00:45

Kakva glupost, jest da je lik kriminalac ali ići u samicu radi rukovanja je presmiješno.


registracija
8/1/10

Somebody, 10.02.10. 02:17

Abdic je jedini ratni politicar koji je napravio sve da bi sacuvao svoj narod (na lokalnoj Kladuskoj razini) i spasio ih bespotrebnih stradanja u ratu koji i onako nije bio njihov. U tom smislu suradjivao je sa svom zaracenom stokom misleci da ce mu pomoci iskustvo iz Agrokomerca. Ipak nije isto dilati s pilicima i nacionalisticko-sovinistickom stokom koja sebe ponosno naziva Hrvatima, Srbima i Bosnjacima. Osudjuju ga za ratni zlocin i to mozes misliti u kakvoj drzavi. Obrazlozenje presude je vjerovatno napisao Lozina jer Abdicev zlocin samo takav pravni um moze obrazloziti. I u takvom sistemu sada je cudno ako ce Petrac zavrsiti u samici zbog rukovanja s Abdicem. Ako bude potrebno zadovoljiti interese Bosnjackih politicara mozda mu i ruku odsijeku.


registracija
7/1/09

maggiore, 10.02.10. 08:07

Petrac pogodnosti nije otimao ili krao, pogodnosti je dobijao od onih koji su mu se uvlacili u guzicu.
Uostalom cemu objavljivanje zatvorskih dogodovstina na prvoj stranici?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika