15.02.2010. / 12:37

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Video: Objavljene prve snimke nove vrste leoparda s Bornea

Pjegavi leopard s Bornea (neofelis diardi) nedavno je svrstan u novu vrstu, a Međunarodna unija za očuvanje prirode proglasila ga je "ugroženim" 2008. godine

Pjegavi leopard s BorneaPjegavi leopard s BorneaPjegavi leopard, pripadnik nove vrste nedavno otkrivene na otoku Borneu, snimljen je prvi put u divljini, objavili su u ponedjeljak malezijski znanstvenici.

Leoparda, dugog tri metra i s 40 kilograma, snimila je noćna video kamera u prirodnom rezervatu Dermakot, u malezijskoj državi Sabah.

"Bili smo iznenađeni da ga nije strah iako su pjegavi leopardi poznati po iznimnom oprezu. Mirno se kretao oko našeg vozila usprkos svijetlu i buci motora", objasnio je Azlan Mohamed, znanstvenik sa Sveučilišta Sabah, priznajući da je "imao sreće".

"Rijetko se vidi ovakva životinja u divljem staništu. Obično bježi od kontakta s ljudima", dodao je on.

Pjegavi leopard s Bornea (neofelis diardi) nedavno je svrstan u novu vrstu, a Međunarodna unija za očuvanje prirode proglasila ga je "ugroženim" 2008. godine.

Vezane vijesti

"Pustinjski Leopardi": Njemački tenkovi protiv arapske demokracije?

"Pustinjski Leopardi": Njemački tenkovi protiv arapske demokracije?

Njemačka vlada ni demantira niti se izjašnjava. Napise portala "Spiegel Online" po kojima je Vlada Angele Merkel dala zeleno svjetlo prodaji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika