01.03.2010. / 21:59

Autor: Ana Smrečki

Vidošević: Ostanemo li u ovoj brazdi, tonemo dalje

«U kriznim vremenima svi moramo staviti glavu na skup, i veliki mali, i samo zajedno možemo prebroditi teškoću u kojoj se nalazimo, a ona koje tek dolaze su daleko teže ispred nas. Bilo bi lijepo kada bih mogao reći da ćemo dogodine ugledati svijetlo na kraju tunela, ali to mogu reći danas samo oni koji su zlonamjerni prema vlastitom narodu ili gospodarstvu», poručuje predsjednik HGK

Predsjednik HGK Nadan Vidošević na dodjeli Zlatne kune progovorio je o projekcijama za 2010. godinuPredsjednik HGK Nadan Vidošević na dodjeli Zlatne kune progovorio je o projekcijama za 2010. godinuPredsjednik Hrvatske gospodarske komore i bivši predsjednički kandidat Nadan Vidošević prvi se puta nakon ozlijede kralježnice pojavio u javnosti. Na večerašnjoj dodjeli nagrada Zlatna kuna u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici pojavio se nakon što je dva mjeseca proveo u bolesničkoj postelji.

U krizi svi glave na skup

«U kriznim vremenima svi moramo staviti glavu na skup, i veliki mali, i samo zajedno možemo prebroditi teškoću u kojoj se nalazimo, a ona koje tek dolaze su daleko teže ispred nas. Bilo bi lijepo kada bih mogao reći da ćemo dogodine ugledati svijetlo na kraju tunela, ali to mogu reći danas samo oni koji su zlonamjerni prema vlastitom narodu ili gospodarstvu», poručuje predsjednik HGK.

Smatra da je 2010. godina prijelomna, ali ne zato što ćemo u njoj riješiti sve naše probleme i stvorit blagostanje u zemlji, nego zato jer se svi zajedno moramo dogovoriti oko ekonomske politike i definirati vlastite interese.

Hrvatska u najtežoj situaciji od ratnih '90-tih

«Nitko ne smije biti dovoljno velik, nitko ne smije biti toliko iznad sviju nas, kao naroda koji se nalazi u daleko najtežoj situaciji nakon '91. godine», ističe Vidošević, koji napominje da se nalazimo u vrlo ozbiljnoj situaciji.

Struku i politiku zamolio je da svi pojedinačno u svojoj sredini govore i rade isto, u interesu vlastite zemlje. Kaže da želi živjeti u Hrvatskoj, jednako kao i njegova djeca, a isto želi i svim ostalim građanima. Boji se da bi se uskoro moglo dogoditi da sutra u Ujedinjenoj Europi najbolja djeca među nama na slobodnom tržištu rada počnu svoj kruh počnu tražiti negdje drugdje.

Hrvatska - zemlja etike i estetike

«Budimo skromni, ponizni, radišni, solidarni i napravimo Hrvatsku onakvu kakvu smo je sanjali, da bude lijepa, da bude moralna zemlja, zemlja etike i estetike», poručio je Vidošević.

Govoreći o ekonomskoj politici za buduće razdoblje, predsjednik HGK predlaže da se ne iscrpljujemo razgovarajući o postojećem stanju. Smatra da ćemo, ostanemo li u ovoj brazdi koju sada oremo otići samo dublje i dublje, u veću bijedu i beznađe. Savjetuje da ovakva Hrvatska, u kojoj će se novac transferirati onima koji su odabrani da ga prime, a ne onima koji znaju svoj proizvod prodati na stranom tržištu, nema budućnost.

Moramo otvarati svoja vrata svijetu

«Hrvatska koja će biti skromna i radina i koja neće biti arogantna i koja će gledati cijeli svijet i pritom otvarajući vrata svima da posluju u našoj zemlji, ta Hrvatska ima budućnost. Naša zemlja ima odličan geografski položaj, tlo, vodu, energetske koridore, dakle sve ono što treba naciji u 21 stoljeću», zaključuje Vidošević.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika