12.03.2010. / 19:55

Autor: Ana Smrečki

Mintas Hodak komentira presudu: Neka mu Bog pomogne shvatiti kakvo je zlo napravio

Nakon što je sudac Šlogaru dosudio nepravomoćnu kaznu od 30 godina zatvora, majka ubijene Ljerka Mintas Hodak tihim je glasom zahvalila sudskom vijeću. Komentirajući presudu tek je kratko izjavila kako je Šlogar dobio što je zaslužio, dodavši kako se nada da će mu Bog pomoći da shvati kakvo je zlo napravio

Ivana Hodak ubijena je u listopadu 2008. godine na pragu roditeljske kućeIvana Hodak ubijena je u listopadu 2008. godine na pragu roditeljske kućeŠest mjeseci od početka suđenja za ubojstvo mlade odvjetničke vježbenice Ivane Hodak, izrečena je nepravomoćna presuda za to nedjelo. Mladen Šlogar osuđen je na 30 godina zatvora. Bezosjećajni ubojica presudu je primio bez emocija, pomalo odsutan, baš onako kako je pratio sva ostala ročišta.

Ipak, sudnica je uoči presude bila nabijena mnogobrojnim emocijama. Iza hladnokrvnog ubojice sjedila je Ljerka Mintas Hodak majka pokojne Ivane, njezin nekadašnji dečko Ljubo Pavasović Visković i dvije najbolje prijateljice, od koji je jedna poznata glumica Jelena Perčin Babić. Otac Zvonimir Hodak, na izricanju presude nije bio.

Tuga i bol u sudnici Županijskog suda

Obrazloženje sudca Ivana Turudića, Ivanini najbliži, iščekivali su u grču, sa suzama u očima i strepnjom. Nakon što je sudac Šlogaru dosudio nepravomoćnu kaznu od 30 godina zatvora, majka ubijene tihim je glasom zahvalila sudskom vijeću. Komentirajući presudu tek je kratko izjavila kako je Šlogar dobio što je zaslužio, dodavši kako se nada da će mu Bog pomoći da shvati kakvo je zlo napravio.

Je li Šlogar zaista ubojica kćeri poznate zagrebačke obitelji, njezina nekadašnja najbolja prijateljica Jelena Perčin Babić nije željela spekulirati. Smatra da će Šlogar imati o čemu razmišljati narednih 30 godina, a budući da u Hrvatskoj nije propisana doživotna kazna zatvora, poznata glumica upravo ju je tako shvatila, budući da je očiti da će Šlogar u zatvoru biti do kraja života, osim ako ne doživi sto godina.

Hodak nije bio na izricanju presude

Otac ubijene, odvjetnik Zvonimir Hodak danas nije bio na zagrebačkom Županijskom sudu, a u telefonskom razgovoru za Nacional hr komentirao je nepravomoćnu presudu.

»Zadovoljan sam s presudom, prvenstveno zbog toga što bi sada Šlogar mogao razmisliti o svemu i napokon kazati tko sve stoji iza toga ubojstva, tko ga je angažirao, ako je izvršilac. Ta bi presuda mogla potaknuti Šlogara da kaže ono što do sada nije htio reći i s te strane sam zadovoljan», rekao nam je odvjetnik Hodak.

Vezane vijesti

Petričić kazneno prijavio Mesića zbog lažnog iskaza

Petričić kazneno prijavio Mesića zbog lažnog iskaza

Politolog Darko Petričić podnio je kaznenu prijavu protiv bivšega hrvatskoga predsjednika Stjepana Mesića zbog lažnog iskaza na sudu vezanog uz novac… Više

Komentari

registracija
10/11/09

ruvil, 12.03.10. 20:26

Pitam se da li ima dovoljno velika kazna za to cudoviste ?


registracija
3/1/10

GULLWING, 13.03.10. 08:30

Ruvil,
pitaj se da li je to cudovište to i napravilo uopce....


registracija
8/8/09

tovar62, 13.03.10. 23:41

zao mi je svakog ljudskog zivota,ali ipak su su po srjedi mafijaski obracuni,ima ona stara narodna,"Oci grozde pozobase a djeci zubi otrnuse"


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika