18.03.2010. / 14:19

Autor: Hina

Panasonic rasprodao 3-D televizore odmah nakon puštanja u prodaju u SAD-u

Proizvođači televizora nadaju se da će popularnost 3-D tehnologije primijenjene u popularnim filmovima kao što su 'Avatar' i 'Alisa u zemlji čudesa' pomoći potaknuti ulazak 3-D tv-uređaja u dnevne boravke širom svijeta

Panasonic je jedan u nizu proizvođača 3D televizora Foto: ReutersPanasonic je jedan u nizu proizvođača 3D televizora Foto: ReutersAmerički potrošači razgrabili su 3-D televizore koje je Panasonic počeo prodavati prošlog tjedna, signalizirajući da bi nova tehnologija mogla brzo biti prihvaćena diljem svijeta, izvijestio je u srijedu Bloomberg News.

Panasonicov 50-inčni 3-D plazma televizor visoke rezolucije pušten je prije tjedan dana u prodaju u SAD-u po cijeni od 2.899 dolara. Nekoliko dana kasnije Samsung je izbacio na tržište prve 3-D televizore dok je Sony lansiranje svoje 3-D linije najavio za lipanj.

Proizvođači se nadaju planetarnoj popularnosti

Proizvođači televizora nadaju se da će popularnost 3-D tehnologije primijenjene u popularnim filmovima kao što su 'Avatar' i 'Alisa u zemlji čudesa' pomoći potaknuti ulazak 3-D tv-uređaja u dnevne boravke širom svijeta. Kao veliki potencijalni uteg za prodaju navodi se pak potreba nošenja specijalnih naočala i relativno mala količina 3-D sadržaja.

Iskustvo Panasonica pokazuje ipak snažnu potražnju, barem kada su u pitanju američki potrošači koji tradicionalno brzo prihvaćaju novotarije. Stoga je Panasonic sada prisiljen ograničavati narudžbe trgovaca na malo kako bi uhvatio korak s neočekivano snažnom razinom prodaje, prenio je Bloomberg riječi izvršnog direktora Panasonica Hitoshija Otsukija.

"To je izvrsna prilika da se preokrene naše poslovanje vezano za televizore", kazao je Otsuki.

Tvrtka za istraživanje tehnologije iSuppli očekuje da će globalne isporuke 3-D televizora dosegnuti u ovoj godini 4,2 milijuna aparata dok bi se u 2011. trebale više nego utrostručiti, na 12,9 milijuna. Prihodi od prodaje novi televizora mogli bi se iduće godine više nego udvostručiti na 20 milijardi dolara, procjenjuju u iSuppliju.

Vezane vijesti

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Prema novom Ketchumovom indeksu digitalnog življenja (Ketchum Digital Living Indeks), jednostavnost je ono što ljudi žele od pametnih telefona,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika