08.09.2004. / 00:00

Autor: Đurđica Dragojević

RUSIJA

PRIKAZANA SNIMKA IZ ŠKOLE U BESLANU

PRIKAZANA SNIMKA IZ ŠKOLE U BESLANU

Ruska televizijska kuća NTV u utorak je prikazala video vrpcu za koju se pretpostavlja da je snimljena za vrijeme talačke krize u školi u Beslanu od strane otmičara. Snimka, u trajanju od jedne minute, prikazuje stotine muškaraca, žena i djece kako sjede na podu pretrpane gimnastičke dvorane, okruženi žicama eksplozivnih naprava obješenih iznad njihovih glava. Otmičari su prikazani kako se šeću dvoranom spajajući žice eksploziva. Svi su maskirani, a među njima je i jedna žena.
Tjedan dana nakon početka krize, službene brojke govore o 335 žrtava, dok se 200 osoba smatra nestalima. Revoltirani pokoljem u Osetiji, ruski sindikati u utorak su organizirali mirni prosvjed u Moskvi na kojem se okupilo više desetaka tisuća osoba. Prosvjednici su podržali ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovu politiku odbijanja pregovora s teroristima. Ruska vlada ponudila je i nagradu od 300 milijuna rubalja, oko 10 milijuna dolara, za informacije koje bi dovele do neutralizacije dvojice vođa čečenskih pobunjenika, Shamila Basayeva i Aslana Maskhadova.

Vezane vijesti

Putin idućeg tjedna na turneji po Bliskom Istoku

Putin idućeg tjedna na turneji po Bliskom Istoku

Ruski predsjednik Vladimir Putin posjetit će slijedećeg tjedna Jordan i Izrael, kako bi izložio stajališta Moskve o velikim krizama u regiji,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika