23.03.2010. / 14:42

Autor: Hina

Video: Nintendo najavio 3-D verziju prijenosne igraće konzole DS

Dok konzola Wii polako gubi udio na tržištu, potražnja za DS-om i dalje je nepromijenjena više od pet godina nakon lansiranja

Nintendo 3DS trebao bi omogućiti dojam 3D-a i bez posebnih naočalaNintendo 3DS trebao bi omogućiti dojam 3D-a i bez posebnih naočalaJapanski proizvođač potrošačke elektronike Nintendo objavio je u utorak da će unutar godine dana početi s prodajom 3-D verzije popularne prijenosne igraće konzole DS.

Nova prijenosna igraća konzola "Ninendo 3DS" imat će zaslon za trodimenzionalni prikaz slike za koji neće biti potrebne posebne naočale. Bit će kompatibilna sa softverom kreiranim za dosadašnje modele konzola DS, objavila je kompanija u utorak.

Kratko priopćenje ne sadrži dodatne pojedinosti, koje je kompanija najavila za lipanj kada će predstaviti novi model na Sajmu elektroničke zabave u Los Angelesu.

Nintendo se okrenuo 3D tehnologiji kako bi zadržao prednost u odnosu na konkurenciju i produljio uspjeh popularne prijenosne konzole DS.

Dok konzola Wii polako gubi udio na tržištu, potražnja za DS-om i dalje je nepromijenjena više od pet godina nakon lansiranja.

Tako je u razdoblju od druge polovine 2004. do kraja prošle godine u svijetu ukupno prodano 125 milijuna konzola DS.

Tijekom prošlotjednog posjeta Londonu Nintendov dizajner Shigeru Miyamoto izjavio je za novinsku agenciju Associated Press da njegova tvrtka planira prilagoditi konzolu DS kako bi služila kao alat za obrazovanje i podučavanje.

Autor Super Marija Bros. i ostalih popularnih video igrica kazao je također da će tvrtka u travnju postaviti sustav DS u japanskim osnovnim i srednjim školama.

Vezane vijesti

Nintendo 3DS dobio datum izlaska

Nintendo 3DS dobio datum izlaska

Konačno je službeno! Na posebnoj press konferenciji u Tokyju Nintendo je najavio službeni datum izlaska svoje nove handheld konzole. Nintendo 3DS u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika