25.03.2010. / 13:14

Autor: Hina

IATA: Gubici zrakoplovnih kompanija u 2010. dosegnut će 2,8 milijardi dolara

"Računa se da u Sjedinjenim Državama gubici kompanija iznose 1,8 milijardi dolara, u Europi 2,2 milijarde a na Bliskom Istoku 400 milijuna dolara", rekao je izvršni direktor IATA-e Giovani Bisignani

Giovanni BisignaniGiovanni BisignaniGubici komercijalnih zrakoplovnih tvrtki širom svijeta dosegnut će ove godine iznos od 2,8 milijardi dolara ali bi sljedeće godine trebalo doći do preokreta, uz nešto bolje prognoze za Latinsku Ameriku i Aziju, izvijestilo je prijevozničko udruženje IATA.

U IATA-i pritom napominju da su najteže pogođeni zračni prijevoznici u Sjedinjenim Državama i Europi, gdje su bili prisiljeni poslovati učinkovitije s obzirom na svjetsku gospodarsku krizu.

"Računa se da u Sjedinjenim Državama gubici kompanija iznose 1,8 milijardi dolara, u Europi 2,2 milijarde a na Bliskom Istoku 400 milijuna dolara", rekao je izvršni direktor IATA-e Giovani Bisignani na Međunarodnom zrakoplovnom i aeronautičkom sajmu koji se održava u glavnom čileanskom gradu Santiagu.

U 2009. izgubljeno oko 25 milijuna komada putničke prtljage

U odvojenom su izvješću u četvrtak najnoviji podaci Međunarodne baze podataka za praćenje prtljage u zračnom prometu pokazali da je u zračnim lukama širom svijeta u prošloj godini izgubljeno 25 milijuna komada putničke prtljage. To je zrakoplovnu industriju stajalo oko 2,5 milijardi dolara.

Nešto malo više od polovice izgubljene prtljage, 52 posto, putovalo je na pogrešnim letovima, dok sljedećih 16 posto nije stiglo na odgovarajuću destinaciju jer nije na vrijeme ukrcana u zrakoplov, stoji u izvješću.

Ostala prtljaga zagubljena je zbog problema s označavanjem, pogrešaka s kartama i naljepnicama te pogrešnog manipuliranja na aerodromima, pokazuju podaci.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika