22.04.2010. / 23:27

Autor: Ana Smrečki

Nova zabrana s Kaptola: Bozanić ne dopušta postavljanje raspela vlč. Zlatka Sudca

Aktualnom zabranom Kaptola Udruge policije i branitelja iz Jastrebarskog su šokirane. Sudac pak nema komentara, no bez obzira na veliki pritisak dovršava raspelo koje je trebalo uskoro stići u Jastrebarsko

Vlč. Zlatko Sudac predstavio je u Jastrebarskom prošli tjedan projekt novog pastoralnog centra Milosrdnog IsusaVlč. Zlatko Sudac predstavio je u Jastrebarskom prošli tjedan projekt novog pastoralnog centra Milosrdnog IsusaU iščekivanju odgovora kardinala Josipa Bozanića na inicijativu vlč Zlatka Sudca da se u Jastrebarskom gradi novi pastoralni centar duhovne obnove, stižu nove zabrane s Kaptola. Kako piše Večernji list, mladom se karizmatiku ne dopušta postavljanje raspela ispred crkve u Jastrebarskom, koje je trebalo biti namijenjeno svim žrtvama na ovim prostorima.

Podrška braniteljskih udruga

Podršku Sudcu ranije su dale brojne braniteljske udruge, ali i mons. Juraj Jezerinac. Aktualnom zabranom Kaptola Udruge policije i branitelja iz Jastrebarskog su šokirane. Sudac pak nema komentara, no bez obzira na veliki pritisak dovršava raspelo koje je trebalo uskoro stići u Jastrebarsko.

Ova zabrana samo je jedna u nizu koja se na račun vlč. Zlatka mogu čuti u posljednje vrijeme. Nakon što biskupi nedavno donijeli odluku da se duhovni centar Betanija na Lošnju u kojem je držao seminare zatvara, Sudac je predstavio projekt pastoralnog centra Milosrdnog Isusa u Jastrebarskom. Ideju je prošloga tjedna predstavio gradonačelniku, poručivši da za njega već ima osiguran novac.

Na potezu crkveni čelnici

Osim toga, na realizaciji ovog projekta trebalo bi raditi oko 15 tisuća ljudi, što je hvalevrijedna inicijativa u doba aktualne krize. Osim toga, taj bi duhovni centar imao dvoranu za čak 5 tisuća ljudi, dok ona u Betaniji na Lošinju, koja je pred zatvaranjem prima tek 80 osoba. Ipak, sve ovisi o crkvenim čelnicima, čija će u slučaju misterioznog Zlatka Sudca ipak biti zadnja.

Vezane vijesti

'Nezaposlenost i senzacionalizam vode u duhovnu smrt'

'Nezaposlenost i senzacionalizam vode u duhovnu smrt'

Svečano uskrsno misno slavlje u zagrebačkoj katedrali predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, koji je u uskrsnoj propovijedi osudio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika