14.05.2010. / 18:23

Autor: Hina

Šimonović s australskom veleposlanicom o uhićenju Dragana Vasiljkovića

Još nije donesena odluka o izručenju, a O'Connor je hrvatskoga ministra obavijestio o činjenici da Vasiljković koji je uhićen nakon 43 dana, još ima mogućnost žalbe

Ivan ŠimonovićIvan ŠimonovićHrvatskom ministru pravosuđa Ivanu Šimonoviću u petak je australska veleposlanica Beverly Mercer uručila pismo australskoga ministra unutarnjih poslova Brendana O'Connora kojim on Šimonovića obavještava o uhićenju i daljim postupcima vezanim uz slučaj Dragana Vasiljkovića kojega hrvatske vlasti traže zbog sumnje da je počinio ratni zločin tijekom Domovinskoga rata, rekla za Hinu glasnogovornica ministarstva Vesna Dovranić.

Još nije donesena odluka o izručenju, a O'Connor je hrvatskoga ministra obavijestio o činjenici da Vasiljković koji je uhićen nakon 43 dana, još ima mogućnost žalbe.

Australska veleposlanica izrazila je nadu da će odluka ministra O'Connora biti donesena u najskorije vrijeme te da je taj slučaj prioritet australskim vlastima.

Ministar Šimonović australskoj je veleposlanici zahvalio na uspješnoj suradnji i uputio zahvalu za uspješno i učinkovito riješen problem Vasiljkovićeva bijega te izrazio nadu da će cijeli slučaj završiti onako kako Hrvatska očekuje.

Vezane vijesti

Kongo u rukama gospodara rata

Kongo u rukama gospodara rata

Jedini način da se uđe u Shabundu ili iziđe iz nje jesu pješačenje 350 km kroz džunglu do Bukavua ili let. Tamošnji stanovnici nemaju novca za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika