23.05.2010. / 10:20

Autor: Hina

Cijena ostala tajna: Najskuplja marka na svijetu prodana u Ženevi

"Žuti Treskilling" iz Švedske otkrio je 1885. švedski učenik od 14 godina koji je odlijepljivao marke kako bi ih preprodao, nadajući se tako džeparcu. Ta švedska marka od 3 skillinga, uobičajeno zelena, tiskana je greškom 1857. u okviru tiskanja žutih maraka od 8 skillinga

'Žuti Treskilling''Žuti Treskilling'Najskuplja marka na svijetu, švedska "žuti Treskilling", prodana je u subotu u Ženevi međunarodnom konzorciju koji nije otkrio identitet niti iznos transakcije.

"Članovi konzorcija kupili su marku ocjenjujući da se radi o solidnom ulaganju u ovo krizno vrijeme", ističe se u priopćenju aukcijske kuće David Feldman.

Aukcijska kuća koja naglašava da je ta marka i dalje najskuplja na svijetu već ju je prodala 1984., 1990. i 1996. godine. Ove godine slavna švedska marka dosegla je cijenu od 2,875 milijuna švicarskih franaka (3,61 milijuna eura).

"Žuti Treskilling" iz Švedske otkrio je 1885. švedski učenik od 14 godina koji je odlijepljivao marke kako bi ih preprodao, nadajući se tako džeparcu. Ta švedska marka od 3 skillinga, uobičajeno zelena, tiskana je greškom 1857. u okviru tiskanja žutih maraka od 8 skillinga.

Pripadala je različitim kolekcionarima, kao i njemačkom aristokratu s boravkom u Francuskoj te belgijskom magnatu.

Vezane vijesti

Počinje aukcija dragulja Elizabeth Taylor

Počinje aukcija dragulja Elizabeth Taylor

Nakit, odjeća i drugi predmeti koji su bili u vlasništvu legendarne holivudske glumice Elizabeth Taylor, mogli bi na aukciji koja započinje u utorak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika