01.07.2010. / 09:32

Autor: Nacionalova redakcija

Croatia Airlines i Spanair zajedno povezali Hrvatsku i Španjolsku

Putnici u sklopu suradnje dobivaju i mnoge druge pogodnosti. Česti putnici mogu skupljati milje na letovima obiju aviokompanija, a putnici poslovne klase i vlasnici zlatnih kartica mogu se koristiti i business loungeom

Croatia Airlines također će letjeti na linijama prema ŠpanjolskojCroatia Airlines također će letjeti na linijama prema ŠpanjolskojPutnici Croatia Airlinesa i Spanaira, članova najveće zrakoplovne udruge na svijetu Star Alliancea, od danas mogu letjeti između Hrvatske i Španjolske svakoga dana na zajedničkim (code share) letovima ovih dviju aviokompanija.

Naime, Croatia Airlines i Spanair potpisali su 23. lipnja ugovor o strateškoj bilateralnoj suradnji, koja omogućuje bolje pozicioniranje kompanija na španjolskom i hrvatskom tržištu, a putnicima osigurava izvrsnu svakodnevnu zračnu povezanost Barcelone s Hrvatskom. Također, ova suradnja putnicima iz Hrvatske omogućuje i povezanost s drugim odredištima Spanaira preko Barcelone i Madrida.

Croatia Airlines iz Zagreba u Barcelonu (i obratno) leti triput na tjedan – utorkom, četvrtkom i nedjeljom, a Spanair ponedjeljkom i srijedom. Osim toga, suradnja u prijevozu putnika uključuje i letove Spanaira iz Barcelone u Dubrovnik v.v.– ponedjeljkom, utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom - te iz Madrida u Dubrovnik v.v., utorkom i četvrtkom.

Putnici u sklopu suradnje dobivaju i mnoge druge pogodnosti. Česti putnici (frequent flyer) mogu skupljati milje na letovima obiju aviokompanija, a putnici poslovne klase i vlasnici zlatnih kartica mogu se koristiti i business loungeom.

Vezane vijesti

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines i slovenski nacionalni prijevoznik Adria Airways mogli bi uskoro početi razgovore o udruživanju,… Više

Komentari

registracija
20/1/10

Lloyd, 01.07.10. 21:42

E bas ce vam doci bankrot Spanjolci na Jadran? Ne glupirajte se, povezite puno bolje srednju EU (regiju Strasbourg, Basel, Karlsruhe (Baden Baden) i Stutgart sa Jadranom, prvenstveno sa Rijekom, Zadrom, Splitom i Dubrovnikom. Mislim ovo sto sam nabrojao, to je ekonomski najjaci dio EU, kupuju sve ostale za dorucak sto se tice ekonomske jacine, medjutim sve je spalo na Germanwings. Isto tako cijene karata za npr. ekonomsku klasu sto se tice Croatia Airlinesa je bizarna, 11 000 kuna za isti let kao i ponekad 90 EUR sa GW nece platiti ni Bill Gates. Sto se tice business klase, cisto sumnjam da ce netko izabrati letjeti sa CA ako postoji konkurent na tom letu, tako da CA treba na to zaboraviti. Najisplatnije se bazirati na low cast flights, cak i ukiljuciti vladu u to, za neku vrstu subvencija u stilu das jeftino avio kartu, vratiti se dupla zarada kroz povecan priliv turista.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika