05.07.2010. / 09:34

Autor: Nacionalova redakcija

Tedeschi nema novca za isplatu regresa i božićnice u Nevi i Cedeviti

Uprave Cedevite i Neve tražile su od sindikata da članstvo potaknu na odustajanje od regresa i božićnica u vrijednosti 1,2 milijuna kuna, pri čemu su zatražile i pomoć pri prikupljanju suglasnosti radnika

Emil TedeschiEmil TedeschiDok Atlantic grupa na čelu s Emilom Tedeschijem ne skriva zadovoljstvo stotinama milijuna eura vrijednom pobjedom u bici za Droga Kolinsku, uspjeh bi mogla zasjeniti - sindikalna pitanja.

Kako doznaje Poslovni dnevnik, već nekoliko mjeseci traju prepucavanja na relaciji Uprava Cedevite i Neve s jedne, te sindikata s druge strane, oko (ne)isplate regresa i božićnica za 2010. zajamčenih kolektivnim ugovorom.

Uprave Cedevite i Neve, obrazlažući to teškim okolnostima poslovanja, tražile su od sindikata da članstvo potaknu na odustajanje od regresa i božićnica u vrijednosti 1,2 milijuna kuna, pri čemu su zatražile i pomoć pri prikupljanju suglasnosti radnika. Nakon što su sindikati odbili, poručeno im je da će se uštede provesti i to otpuštanjima te odgovornost za njih prebacili na sindikate.

"Izuzetno smo razočarani ovakvim vašim pristupom, apsolutnim odsustvom bilo kakve volje da se riješi problem. S obzirom na vaš stav, držimo sindikate direktno odgovornim za posljedice aktivnosti koje ćemo morati provesti kako bismo očuvali stabilnost kompanija i to provođenjem ušteda koje su nam nužne kroz otpuštanje radnika", stoji u poruci sindikatima.

"U Cedeviti i Nevi svoje poteze pravdaju krizom, ali nisu prikazali opravdan razlog da se štedi na osobnim pravima radnika. Služe se niskim udarcima implicirajući da će uslijediti otkazi ako ustrajemo da je pravo svakog radnika da sam odluči hoće li se odreći regresa i božićnice i da se sindikati tu neće miješati", objasnio je cijelu situaciju predsjednik sindikata EKN-a Ivan Tomac te dodaje kako uprave Cedevite i Neve štete imidžu Atlantic grupe kao uljuđenog poslodavca koji poštuje prava radnika te da Tedeschi osobno ne bi opravdao takav potez.

Tomac poručuje da su sindikati kao odgovoran socijalni partner, spremni razgovarati o rješavanju problema nakon što dobiju uvid u financijske pokazatelje koji im dosad nisu pokazani, dok s druge strane iz Atlantic grupe potvrđuju da od travnja traju "pregovori o potencijalnim uštedama u duhu solidarnosti", podsjećajući da je zbog krize rast prihoda u 2009. iznosio samo 10 posto.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 05.07.10. 09:59

Kaj lopovima nestaje opljačkane love?
Hitno pokrenuti još jedan rat kak bi se ratni profiteri, dezerteri i idioti svake vrste mogli oporaviti jednom infuzijom krvi dodatno poklanih par tesetaka tisuća Hrvata.
"Veliki biznismeni" su izdržali 20 godina s opkljačkanim i sad treba ponovo, jel?!


registracija
30/9/09

davor12345, 05.07.10. 10:36

Ovaj momak Tedeschi je super! Pa čekajte dok ništa zaradi! Jel niste čuli da je kupija Drogu??? Istrošija se sada! Ja sam ga čuja, čak je i televizija prinosila, i to digitalna,da je napravija posal stoljeća! Ovi bi samo daj novce! Ili koje li drskosti, plaće??? Srićon, u akciji je Superhik, da otme još malo siromašnima kako bi moga dat bogatima!


registracija
2/12/09

gromco, 05.07.10. 13:22

neq su sretni qaj uoptce posla imaju.. ja u dvajst godina vladavine hadezeja nisam nikad dobil ni regres ni bozitcnicu...
bitch.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika