06.07.2010. / 10:38

Autor: Nacionalova redakcija

Simović otkriva sve više detalja: I Šešelj umiješan u ubojstvo Zorana Đinđića

Od gonjenja Šešelja odustalo se jer se on već nalazi u Haagu, gdje mu se sudi za ratne zločine. To pak nije bila prepreka u slučaju Slobodana Miloševića, koji je unatoč odlasku u Haag optužen da je nalogodavac ubojstava političkih protivnika Ivana Stambolića i Vuka Draškovića

Vojislav ŠešeljVojislav ŠešeljIskaz uhićenog pripadnika zemunskog klana Miloša Simovića o političkoj pozadini ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića izravno optužuje za umješanost u taj atentat generala i Vojislava Šešelja te Acu Tomića, šefa Vojne službe sigurnosti, saznaje beogradski "Blic".

Pripadnik zemunskog klana je najavio da ima saznanja o pozadini ubojstva premijera Zorana Đinđića kao i o ubojstvu Slavka Ćuruvije vlasnika "Dnevnog telegrafa". Simović se kod državnog tužiteljstva raspitivao kako može poboljšati svoj status, ali i status svoga brata Aleksandra Simovića, koji je također osuđen na 40 godina zbog Đinđićeva ubojstva.

Šešeljevo ime nije se našlo na prvoj optužnici od 44 imena, iako je protiv njega policija podnijela krivičnu prijavu da je poticao Milorada Ulemeka Legiju i Dušana Spasojevića na ubojstvo Zorana Đinđića.

Od gonjenja Šešelja odustalo se jer se on već nalazi u Haagu, gdje mu se sudi za ratne zločine. To pak nije bila prepreka u slučaju Slobodana Miloševića, koji je unatoč odlasku u Haag optužen da je nalogodavac ubojstava političkih protivnika Ivana Stambolića i Vuka Draškovića.

Tomić, bivši načelnik kontraobaveštajne službe, ključna je osoba za istragu o poticateljima i nalogodavcima Đinđićeva ubojstva. Međutim iako je to poznato od 2003. godine on je još uvijek na slobodi, tvrdi za "Blic" Srđa Popović, odvjetnik obitelji Đinđić.

Rajko Danilović, drugi odvjetnik obitelji ubijenog premijera, na informaciju da će tužilaštvo za organizirani kriminal preispitati odluku o odustajanju od krivičnog gonjenja Ace Tomića za atentat na Đinđića za Blic je rekao:

"Dobro jutro, tužitelju! Nije bilo potrebe da se pojave Simović, Kalinić, niti bilo tko drugi, pa da se tek onda ispita odgovornost Ace Tomića."

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 06.07.10. 11:59

Siguran sam da je on iza toga. Kad je Đinđić ubijen, on se kao dragovoljno predao u Hag samo da ga ovi ne mogu uhititi.


registracija
30/5/10

Heli, 07.07.10. 01:55

Da, pobjegao je u Hag da se skloni.Mislio je da ce boravak u Hagu biti kratkog bvijeka.Medjutim, oduzilo se to puno a ako ga i puste sledece godine, caka ga istraga u Beogradu.Dok se to sve zavrsi, Seslej ce biti jedan sijedi i senilni starac.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika