14.07.2010. / 12:25

Autor: Nacionalova redakcija

Čehok i Korušec i dalje uz Kosor: HSLS ostaje bez saborskih zastupnika

Isto tako doznaje se kako će Vlada smijeniti sve HSLS-ovce koji su svoja mjesta u državnim tvrtkama dobili kao dio koalicijskog sporazuma. Tako će biti smijenjeni Ante Dodig član Uprave Janafa, Dabiša Bučanac član Uprave Plinacroa i Josip Kereta član Uprave Croatia zdravstvenog osiguranja

Ivan ČehokIvan ČehokIzalazak HSLS-a iz vladajuće koalicije prema svemu sudeći neće imati velike posljedice na HDZ-ovu većinu u parlamentu. Naime, kako doznaje Nacional.hr oba saborska zatupnika HSLS-a Ivan Čehok i Anton Korušec izaći će iz te stranke te će zajedno s bivšim članom HNS-a Zlatkom Horvatom osnovati Klub neovisnih zastupnika koji će nastaviti podržavati Vladu Jadranke Kosor.

Čehok je svoju odluku jutros priopćio premijerki, koja će tako i dalje imati stabilnu većinu u parlamentu, dok će HSLS ostati bez zastupnika u Hrvatskom saboru po prvi puta od uspostave nezavisnosti Hrvatske.

Potvrđeno je to i na konferenciji za novinare u Banskim dvorima gdje je uz premijerku Jadranku Kosor bio i Ivan Čehok.

'Loša odluka u zlo vrijeme'

"Vlada će imati još snažniju potporu u hrvatskom Saboru, zahvaljujem trojici zastupnika koji su to omogućili", istaknula je Kosor.

"I dalje ćemo podržavati gospodarski program Vlade", kazao je Čehok koji je potvrdio da je izašao iz HSLS-a.

Ponovio je kako je stranka donijela lošu odluku u loše vrijeme kada je odlučila napustiti koaliciju te je dodao kako je njemu vrlo teško bilo napustiti HSLS.

"Poznato je kako sam jedan od osnivača stranke u Varaždinu, a mjesto predsjednika HSLS-a preuzeo sam kada to nitko nije htio učiniti. Napuštanje koalicije s HDZ-om je loša odluka u zlo vrijeme", rekao je Čehok.

Smjena HSLS-ovaca u državnim tvrtkama

Isto tako doznaje se kako će Vlada smijeniti sve HSLS-ovce koji su svoja mjesta u državnim tvrtkama dobili prema koalicijskom sporazumu. Tako će biti smijenjeni Ante Dodig član Uprave Janafa, Dabiša Bučanac član Uprave Plinacroa i Josip Kereta član Uprave Croatia zdravstvenog osiguranja.

Dorica Nikolić državna tajnica za socijalnu skrb već je napustila svoju poziciju, dok će svoje položaje državnih tajnika napustiti i Želimir Janjić u ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta, te Robert Markt u ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Adlešič ostaje u Vladi

HSLS-ovci na lokalnim razinama mogu odahnuti budući da će oni i dalje obavljati svoje funkcije koje su određene koalicijskim sporazumom.

Na konferenciji za novinare Jadranka Kosor je kazala kako će Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič na toj dužnosti ostati do 1. kolovoza. No nije htjela precizirati je li joj Adlešič podnijela neopozivu ostavku ili samo mandat na raspolaganje, naglašavajući kako je s njom "odlično surađivala te da vjeruje da će tako biti i u buduće".

Vezane vijesti

Vladi slabašna trojka

Vladi slabašna trojka

Mjesečno istraživanje javnog mnijenja CRO Demoskop, obuhvatilo je mišljenje hrvatskih građana prema nositeljima izvršne i zakonodavne vlasti u… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 14.07.10. 13:03

Čehok?Moralna vertikala HSLS-a?Čovjek je zapravo HDZ-ovac i sad je konačno došao na svoje. I neka je.HSLS je time samo na dobitku.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika