14.07.2010. / 15:36

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Više koristi nego štete: HDZ zbog 'nezavisnih' ima više ruku u Saboru bez HSLS-a

"Zastupnik Antun Korušec, potpisom Sporazuma prezentiranom na konferenciji za novinare u Vladi RH, izravno je prekršio odluke stranačkih tijela te je time prestalo njegovo članstvo u HSLS-u"

Jadranka KosorJadranka KosorJadranka Kosor danas je u vladi potpisala sporazum o suradnji s dojučerašnjim HSLS-ovcima Ivanom Čehokom i Antunom Korušecom te bivšem HNS-ovcem Zlatkom Horvatom, koji su osnovali Klub neovisnih zastupnika što će nastaviti podržavati Vladu. Tom računicom HDZ je zapravo više dobio negoli izgubio, obzirom da je prije istupanja imao 82 ruke u Saboru. Sada ih je naime 83.

Kako smo tijekom dana doznali, Vlada će krenuti smijenjivati sve HSLS-ovce koji su svoja mjesta u državnim tvrtkama dobili prema koalicijskom sporazumu. Tako će biti smijenjeni Ante Dodig član Uprave Janafa, Dabiša Bučanac član Uprave Plinacroa i Josip Kereta član Uprave Croatia zdravstvenog osiguranja.

Dorica Nikolić državna tajnica za socijalnu skrb već je napustila svoju poziciju, dok će svoje položaje državnih tajnika napustiti i Želimir Janjić u ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta, te Robert Markt u ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

HSLS je danas poručio da ne vide potrebnim komentirati daljnje političke poteze Ivana Čehoka koji je danas istupio iz stranke, te su izvijestili da će Đurđa Adlešič kao član HSLS-a aktivirati svoj izvorni saborski mandat u roku od osam dana po razrješenju s mjesta potpredsjednice Vlade, na koje je u utorak podnijela pisanu ostavku. "Zastupnik Antun Korušec, potpisom Sporazuma prezentiranom na konferenciji za novinare u Vladi RH, izravno je prekršio odluke stranačkih tijela te je time prestalo njegovo članstvo u HSLS-u.

Bivšim kolegama želimo sve najbolje u njihovom daljnjem radu", navodi se u priopćenju koje je potpisao predsjednik stranke Darinko Kosor. Dodaje kako odlukom Središnjeg vijeća stranke o istupanju iz vladajuće koalicije 10. srpnja godine HSLS nije narušio većinu u Hrvatskom saboru već si je time osigurao samostalnu i slobodnu poziciju za svoje daljnje političko djelovanje.

Vezane vijesti

'Ništa se nije promijenilo'

'Ništa se nije promijenilo'

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je danas kako je aktualna vlada nastavlja tamo gdje je stala loša prethodna vlada te kako se tijekom… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 14.07.10. 16:49

crkni bjeloglava kokoši srpska


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika