16.07.2010. / 13:17

Autor: Nacionalova redakcija

Gregorian rasprodali Dubrovnik!

Na ovoj će turneji Gregorian promovirati svoj aktualni album Masters Of Chant Vol. VII na kojem se nalaze sjajne obrade hitova Guns 'n' Roses, grupe U2, grupe ABBA, Depeche Mode, Kate Bush, Led Zeppelin, Snow Patrol...

GregorianGregorianČak dva tjedna prije početka prvog ovogodišnjeg koncerta jedinstvenog njemačkog zbora pod vodstvom slavnog Franka Petersona, tvorca poznate grupe Enigma, ulaznice za dubrovački koncert na otoku Lokrumu, 1. kolovoza, biti će teško pronaći. Naime, ulaznice za ovaj scensko-glazbeni spektakl gregorijanskog pjevanja popularnih hitova su rasprodane.

U sklopu svjetske turneje započete 2009. i jubilarne 10. godišnjice glazbenog djelovanja, osam vrhunskih engleskih pjevača i pjevačica Amelia Brightman (sestra poznate Sarah Brightman) održat će spektakularne koncerte 01.08.10. u Dubrovniku, 03.08.10. u Zadru (ispred crkve Sv. Donata) i 05.08.10. u Areni u Puli.

'Ovo je fantastična i nevjerojatna vijest, što samo dokazuje koliko su Gregorian prepoznati u svijetu od strane istinskih ljubitelja dobre glazbe', rekao je g Tomislav Kašljević, producent i organizator turneje.

Na ovoj će turneji Gregorian također promovirati svoj aktualni album Masters Of Chant Vol. VII na kojem se nalaze sjajne obrade hitova Guns 'n' Roses, grupe U2, grupe ABBA, Depeche Mode, Kate Bush, Led Zeppelin, Snow Patrol i dr.

Peterson, koji iza sebe ima mnoge međunarodne uspješnice, zlatne i platinaste ploče, svojim je producentskim radom vezan i za imena kao što su Sarah Brightman, Ofra Haza, Josè Carreras, Andrea Bocelli, Alannah Myles, Placido Domingo i dr.

Vrhunsku kvalitetu vokalista ovog jedinstvenog zbora prepoznali su i svjetski filmski producenti, pa valja naglasiti da su Gregorian prisutni i u filmskoj glazbi u blockbusterima poput serijala filmova Harry Potter, Gospodar prstenova i Ratovi zvijezda.

Vezane vijesti

Dobitnici karata za Gregorian u Puli

Dobitnici karata za Gregorian u Puli

U organizaciji tvrtke Haarlem d.o.o., i producenta Tomislava Kašljevića, jedinstveni njemački zbor pod vodstvom Franka Petersona, tvorca projekta… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika