22.07.2010. / 16:45

Autor: Sanija Hasanić

Mihaelina sreća sada ovisi o nama

Mihaeli su, nakon što je primjećeno da teže hoda, liječnici dijagnosticirali tumor i odstranili desno koljeno i 18 centimetara natkoljenice. Mihaela je operirana dva puta, drugi joj je puta ugrađena endoproteza, a sada ima 10 centimetara kraću nogu

Mihaela IvandićMihaela IvandićMihaela Ivandić se trenutno nalazi u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu gdje prima kemoterapije jer ima dijagnosticiran osteosarkom, odnosno rak kostiju.

Desetogodišnjoj djevojčici su liječnici lani u kolovozu otkrili da ima tumor desne natkoljenice nakon čega je njen dotadašnji život postao neki novi život u bolnici, umjesto školskih prijatelja okružena je liječnicima i medicinskim osobljem, odvojena od dvoje braće i sestara.

"Mihaeli su nakon što smo primjetili da teže hoda liječnici dijagnosticirali tumor i ubrzo odstranili desno koljeno i 18 centimetara natkoljenice na KBC Šalata. To nije bila jedina operacija, liječnici su Mihaelu operirali dva puta, drugi joj je puta ugrađena endoproteza, a naša kćer sada ima 10 centimetara kraću nogu od one zdrave. Teško ju je bilo gledati kako je šest mjeseca ležala čitava u gipsu i tri mjeseca s fiksatorima, a niti sada nam nije lakše jer je ispred nas težak put do njenog oporavka", ispričao je Marijo Ivandić, Mihaelin otac.

Da stvar bude ozbiljnija Mihaelina oba roditelja ne rade nigdje i ne primaju nikakvu pomoć. Iako žive u Bosni i Hercegovini, mjestu u blizini Žepča, Mihaelin otac je radio u Splitu gdje je i primao plaću. Majka Gordana je domaćica i brine se o Mihaeli i njenoj 7- godišnjoj sestri Manueli i 4-godišnjem bratu Manuelu. "Mi smo potpuno bez prihoda. Iako sam ja na bolovanju, moja tvrtka unatoč doznakama koje sam redovno nosio, zbog administrativnih problema meni niti jednu naknadu nije uplatila već više od pola godine.

Nedavno smo predali zahtijev za dječjim doplacima, čekam vidjeti hoćemo li uspjeti nešto dobiti. Sada živimo uz pomoć bosanskohercegovačkog velečasnog koji nam je dao nešto novca. Moja supruga je u Bosni s dvoje zdrave djece, a ja sam u Zagrebu uz našu bolesnu kćer. Ne moram ni govoriti koliko velike troškove imamo", tužno je ispričao Marijo Ivandić te dodao kako je pred njima, kada je u pitanju Mihaelin oporavak, još dug put, a obitelj Ivandić ne zna kako će to sve financijski podnijeti:

"Ja sada živim u stanu koji sam dobio na korištenje preko Udruge Krijesnica i troškove najma nemam, no mnogo novca će nam biti potrebno kako bi Manueli platili oporavak, daljnje liječenje jer nam je želja našoj djevojčici omogućiti da se potpuno oporavi te ako ne bude drugog rješenja, odvesti je na liječenje u inozemstvo. Mnogo novca trošim na preparate kojim jačamo njen imunitet. Više novca nemam, niti ga imam odakle nabaviti. Morat ću početi posuđivati novac, a to je poput pada u ponor, u ozbiljna dugovanja što nikako ne želim. Ako ima dobrih ljudi, molim da nam pomognu. Ne meni, našoj teško bolesnoj kćeri", zaključio je Marijo Ivandić.

Donacije za pomoć Mihaeli možete uplatiti na tekući račun Marija Ivandića otvoren u Zagrebačkoj banci: 3215570748

Žiro račun Zagrebačke banke: 2360000-1000000013

Vezane vijesti

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Tradicionalnu humanitarnu akciju "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine" organizirao je danas na glavnom zagrebačkom trgu Socijaldemokratski forum žena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika