28.04.2010. / 13:30

Autor: Sanija Hasanić

Borba za život na rubu egzistencije

Maleni Tomislav dijete je koje se liječi u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj i Institutu za tumore, a njegova majka Boriška kaže da se obitelj nije spremna prestati boriti za malenog dječaka.

Majka Boriška rekla je kako će se i dalje boriti za malenog TomislavaMajka Boriška rekla je kako će se i dalje boriti za malenog TomislavaObitelj Kaić iz sela Suza u Baranji doista ima tešku sudbinu. Najmlađe od troje djece Zoltana i Boriške Kaić, petogodišnji Tomislav, je prije tri godine obolio od tumora kostiju. Najstariji sin Miroslav ima poteškoća u razvoju, a otac Zoltan već se više od mjesec dana nalazi na liječenju u Neuropsihijatrijskoj bolnici u Popovači.

Maleni Tomislav dijete je koje se liječi u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj i Institutu za tumore, a njegova majka Boriška kaže da se obitelj nije spremna prestati boriti za malenog dječaka.

"Nakon što se naš dječak spotaknuo na laminatu odveli smo ga liječniku i nedugo nakon pretraga utvrđeno je da ima rak bedrene kosti, koji se sada proširio na kuk. Operiran je 2007. no tumor se ne povlači što me kao majku užasno rastužuje. Moje dijete je do sada prošlo 11 kemoterapija i sedam zračenja i borit ćemo se i dalje", kroz suze je ispričala Boriška Kaić.

Obitelj Kaić živi samo od dječjih doplataka u iznosu od 1,5 tisuća kuna, te 350 kuna naknade za bolesnog Miroslava. Režije im mjesečno iznose oko 1 700 kuna. Obitelj Kaić nema od čega živjeti, a kako kaže Boriška nemaju kako ni plaćati vitaminske lijekove za malenog Tomisalva, koje naručuju iz Mađarske.

"Ja sam se razboljela, imam visok kolesterol i ne mogu raditi, sve mi je to od stresa. Moj suprug je obolio od PTSP-a i liječi se u Neuropsihološkoj bolnici u Popovač, a dok mu nije postavljena dijagnoza radio je u jednoj privatnoj tvrtki koja je sada u blokadi i ne prima nikakvu naknadu. Moje ostalo dvoje djece su školarci. Kćerka Katarina ima 13 godina i ide u sedmi razred, a 19-godišnji Miroslav ide u srednju školu po posebnom programu. Školarci su veliki trošak tako da nevjerojatno teško živimo. Trebam pomoć kako bi preživjeli i kako bih priuštila svojoj djeci sve što zaslužuju", rekla je Boriška Kaić.

Osim novčanih donacija obitelj Kaić bila bi zahvalna i na paketima pomoći, a oni koji im žele pomoći poslavši paket mogu se javiti u redakciju Newsa - adresa: News pomaže, Vlaška 40, 10 000 Zagreb, ili na e mail akcija.news@nacional.hr.

Želite li pomoći obitelji kaić novčane donacije možete uplatiti na tekući račun Tomislava Kaića otvoren u Hypo Alpe Adria banci: 3221893895

Žiro račun Hypo Alpe Adria banke: 2500009-1000000013

Vezane vijesti

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Tradicionalnu humanitarnu akciju "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine" organizirao je danas na glavnom zagrebačkom trgu Socijaldemokratski forum žena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika