26.07.2010. / 13:14

Autor: Nacionalova redakcija

Priopćenje iz Maksimira: 'Cilj opasnih optužbi je rušenje Dinama'

"Ove napise u medijima uoči jedne od najznačajnijih kvalifikacijskih utakmica u UEFA natjecanjima NK Dinamo ne smatra slučajnim, već vrlo opasnim i rušilačkim"

Zoran MamićZoran MamićNakon što je objavljeno kako su Dinamov sportski direktor Zoran Mamić, suci i kladioničarska mafija namjestili prvu finalnu utakmicu Kupa u kojoj je 13. svibnja prošle godine Dinamo pobijedio Hajduk sa 3-0, priopćenjem, koje prenosimo u cjelosti, oglasili su se i iz maksimirskog kluba.

U cilju informiranja javnosti NK Dinamo daje ovo priopćenje u vezi s napisima za sudjelovanje u ilegalnom klađenju i namještanju rezultata u kojima je navodno sudjelovao sportski direktor kluba g. Zoran Mamić.

1. NK Dinamo, kao uostalom i cjelokupna nogometna i hrvatska javnost, najoštrije osuđuje pojavu ilegalnog klađenja i namještanja razultata jer ista nanosi veliku štetu nogometu i narušava vjeru u sportske napore i sportske rezultate uopće, te još više udaljava navijače s tribina.

2. Ove napise u medijima uoči jedne od najznačajnijih kvalifikacijskih utakmica u UEFA natjecanjima NK Dinamo ne smatra slučajnim, već vrlo opasnim i rušilačkim.

3. Radi objektivnog informiranja javnosti naglašavamo da se na zahtjev HNS-a i UEFA-e sportski direktor kluba g. Zoran Mamić odazvao na poziv isključivo u statusu svjedoka te da je bio u Nyonu, sjedištu UEFA-e, kako bi i osobno odbacio bilo koju mogućnost svog sudjelovanja u ilegalnim postupcima vezanima uz klađenje, kako za spomenutu utakmicu kupa NK Dinamo-HNK Hajduk, tako i za bilo koju drugu nogometnu utakmicu.

4. Ovim putem dajemo punu podršku svim istražnim organima čija je aktivnost usmjerena na sprječavanje kriminalnih aktivnosti u nogometu, a posebno ilegalnog klađenja i namještanja rezultata, bilo da istrage provodi UEFA ili pravosudna tijela Republike Hrvatske.

Vezane vijesti

Racija potresla Azzure

Racija potresla Azzure

Racija među talijanskim reprezentativcima, hapšenje igrača rimskog „Lazia" Stefana Maurija te pretraga kuće trenera talijanskog prvaka „Juventusa" iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika