28.07.2010. / 14:09

Autor: Nacionalova redakcija

Sudac Marić će tužiti Sportske novosti: 'Tekstove naručio nepoznati nalogodavac'

Gredelj je među ostalim najavio tužbu protiv Sportskih novosti 'koje su ovu priču na dosad najvulgarniji novinarski način lansirali, za nepoznatog nalogodavca, kojemu možda smetaju upravo neovisni i nepotkupljivi suci, pa ih treba kompromitirati'

Autor:
Marko Jurinec/Vecernji listAutor: Marko Jurinec/Vecernji listVladimir Gredelj, odvjetnik nogometnog suca Bruna Marića kojeg se spominje kao akter u namještanju barem jedne utakmice 1. Hrvatske nogometne lige, žestoko se danas obrušio na redakciju Sportskih novosti, koja je prije nekoliko dana objavila ekskluzivne informacije njemačkih pravosudnih tijela, koji sumnjaju da su u hrvatskim namještaljkama bili uključeni i visoki nogometni funkcioneri. U današnjem otvorenom pismu, Gredelj je među ostalim najavio tužbu protiv Sportskih novosti 'koje su ovu priču na dosad najvulgarniji novinarski način lansirali, za nepoznatog nalogodavca, kojemu možda smetaju upravo neovisni i nepotkupljivi suci, pa ih treba kompromitirati'.

"Samopoštovanje, profesionalni i osobni dignitet, koji su ga uz kvalitetu suđenja, doveli na sam vrh u sudačkoj organizaciji, razlog su što sudac Marić odbija sudjelovati u harangi izrežiranoj u laboratoriju EPH, i dokazivati svoju nevinost", veli u svom otvorenom pismu Gredelj, pozivajući sve one 'koji su se ovih dana hvalili kako u posjedu imaju šokantne dokumente i dokaze za svoje objede, da ih objave ili se bezodložno ispričaju za napisano'. Marićev odvjetnik nadalje poručuje glavnom uredniku Sportskih novosti Robertu Šoli kako je dotaknuo dno, te kako će sve učiniti da 'Marića i njegovu obitelj i njegov dobar glas zaštiti od Njega i Njegovog pisanja'.

"Ovakva se kafkijanska tehnologija 'pisanja' ne može i ne smije braniti tezom da su novinari samo radili svoj posao. Nisu! Uzurpirali ste gospodo ingerencije državnog odvjetništva i suda. Podigli optužnice i presudili, sve u jednom tekstu", kaže Gredelj, izražavajući pritom žaljenje 'što su i ostali mediji ovaj uradak proizveden u EPH-ovoj kuhinji, nekritički, više ili manje prerađeno, više ili manje korektno, prenijeli u svojem mediju'.

Na kraju napomenimo kako Gredelj, kao pravni zastupnik suca Bruna Marića, niti jednom riječju ne spominje činjenicu kako su Sportske novosti prenijele ime njegovog klijenta iz dokumenata i saznanja nadležnih istražnih tijela iz Njemačke, što će reći da ovaj dnevnik te informacije nije izmislio, već je Marića prije njih kao možebitnog suučesnika u kriminalu 'prokazala' policija strane države.

Podsjetimo i da se radi o utakmici između Dinama i Hajduka, odigranoj 13. svibnja prošle godine. Utakmicu je sudio Bruno Marić koji je u prvom poluvremenu isključio dva igrača Hajduka i dosudio kazneni udarac za Dinamo.

Vezane vijesti

Racija potresla Azzure

Racija potresla Azzure

Racija među talijanskim reprezentativcima, hapšenje igrača rimskog „Lazia" Stefana Maurija te pretraga kuće trenera talijanskog prvaka „Juventusa" iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika