29.07.2010. / 15:29

Autor: Nacionalova redakcija

Tunel Sveti Rok proglašen trećim po sigurnosti u Europi

U studiji je sudjelovalo ispitivanje 26 europskih tunela testiranih u 13 europskih zemalja

Tunel Sveti Rok: Autor:
Zeljko Mrsic/24sataTunel Sveti Rok: Autor: Zeljko Mrsic/24sataHrvatski autoklub objavio je rezultate ocjenjivanja najsigurnijih tunela u Europi, prema kojima je tunel Sveti Rok na trećem mjestu. Najbolje ocijenjen tunel je francuski Cantalobos, a na začelju je islandski Hvalfjörður.

"Rezultat tunela Sveti Rok u ovogodišnjem testiranju, kao i tunela Brinje ili Tuhobić ranijih godina, veliko je priznanje za Hrvatsku. Našim sugrađanima, domaćim vozačima, ali i posjetiteljima, ovim testiranjem poručujemo da mogu očekivati zavidnu sigurnost na našim prometnicama, što je posebice bitno u turističkoj sezoni", naglasio je glavni tajnik HAK-a Zvonko Šmuk.

U studiji je sudjelovalo ispitivanje 26 europskih tunela testiranih u 13 europskih zemalja. Tunel Sveti Rok na autocesti A1 Zagreb-Dubrovnik dug je 5.759 metara. Sagrađen je 2003, a od 2009. u promet je puštena i druga cijevi. Većina parametara koji su sastavni dio ovog tunela, u studiji su pozitivno ocijenjeni.

Vezane vijesti

Skliski kolnici u cijeloj Hrvatskoj, olujna bura na dionici A1, Maslenica- Sv....

Skliski kolnici u cijeloj Hrvatskoj, olujna bura na dionici A1, Maslenica- Sv. Rok

Zbog olujne bure dionicom autoceste A 1, čvor Maslenica-tunel Sveti Rok smiju prometovati samo osobna vozila, izvijestio je jutros u 10 sati Hrvatski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika