02.08.2010. / 10:51

Autor: Nacionalova redakcija

Nastavak 'rata' države i Orca: Porezna uprava blokirala račun Sunčanog Hvara

Prilikom raskida sporazuma iz HFP-a su tvrdili kako je Orco doveo Sunčani Hvar do propasti, a tvrdilo se i kako je dugovanje ove tvrtke pod upravljanjem Orco grupe naraslo sa 115 na 580 milijuna kuna

Ministar financija Ivan ŠukerMinistar financija Ivan ŠukerSagi oko hotelijerske tvrtke Sunčani Hvar čini se nema kraja. Naime, samo dva tjedna nakon što je Hrvatski fond za privatizaciju raskinuo ugovor o javno privatnom partnerstvu s Orco grupom, porezna uprava u petak je zbog nagomilanih dugova blokirala račun Sunčanog Hvara.

"Unatoč intenzivnim dogovorima oko načina i dinamike podmirenja obveza koje Sunčani Hvar d.d. ima prema Poreznoj upravi, u petak 30. srpnja u poslijepodnevnim satima je blokiran račun Tvrtke, a radi prisilne naplate dugovanja od strane Porezne uprave. Uprava tvrtke Sunčani Hvar d.d.ulaže maksimalne napore u cilju deblokade računa u najkraćem mogućem vremenu i uspostave nesmetanog poslovanja", stoji u priopćenju koje je Uprava ove tvrtke objavila na Zagrebačkoj burzi.

Ovo je samo nastavak problema za hvarsku tvrtku koji su počeli prije dva tjedna kada je Hrvatsko fond za privatizaciju raskinuo petogodišnji ugovor o javno privatnom partnerstvu s Orco grupom uz obrazloženje da je Orco svojim poslovnim potezima doveo u opasnost stabilnost društva.

Na takav potez reagirali su iz Orco grupe te su najavili pokretanje međunarodnog spora optuživši HFP da je kršio svoje obveze iz ugovora.

Prilikom raskida sporazuma iz HFP-a su tvrdili kako je Orco doveo Sunčani Hvar do propasti, a tvrdilo se i kako je dugovanje ove tvrtke pod upravljanjem Orco grupe naraslo sa 115 na 580 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Poreznici u crvenom

Poreznici u crvenom

Kada je početkom mjseca Vlada donijela novu uredbu kojom povećava plaće vodećem kadru u Poreznoj upravi i dodjeljuje bonuse za dobar rad, nije bilo… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 02.08.10. 13:10

A vidi Šunkija što nam je lep.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika