02.08.2010. / 13:59

Autor: Sanija Hasanić

Borba za život mlade majke: Pomozimo Ivani Frkić da ode na liječenje u Salzburg

Ivana Frkić ima dijagnosticiran planocelularni tumor. Nakon što liječnici više nisu znali kako joj pomoći odlučila se za liječenje u inozemstvu. Dva tjedna liječenja u Salzburgu košta je 42 tisuće kuna kojih mlada majka i supruga nema otkuda nabaviti.

Ivana je majka dvije malodobne djevojčice koje su joj dodatan razlog da pobijedi ovu opaku bolestIvana je majka dvije malodobne djevojčice koje su joj dodatan razlog da pobijedi ovu opaku bolestIvana Frkić iz Murtera ima 33 godine, majka je dvije malene djevojčice, supruga i osoba koja se bori s ozbiljnom bolesti. Mlada žena već gotovo godinu dana ima dijagnosticiran planocelularni tumor nepoznatog primarnog sijela, odnosno liječnici mu ne mogu otkriti sjedište. Kako nam je ispričala njena sestra Ana Bašić tumor je metastazirao u limfnim čvorovima, a zahvatio je čitavo područje od zdjelice pa do vrata.

"Moju sestru je jako zaboljela lijeva rukla, natekla je i poplavila te je nakon toga otišla u šibensku bolnicu gdje su joj liječnici nakon pregleda rekli da ima trombozu. Napravili su i punkciju, jer im nije blo jasno zbog čega natiče limfni čvor i dijagnosticirali da ima tumor. Tu počinje prava bitka. Od tada do danas moja sestra je u procesu liječenja prošla bolnice od Jordanovca u Zagrebu, Instituta za tumore i Petrove bolnice", ispričala je Ana Bašić, Ivanina sestra.

Objasnila je kako nitko nije znao reći gdje je središte tumora od kojeg boluje mlada žena, a na Institutu za tumore su nakon što su napravili biopsiju, izvadili čvor i dali ga na patološku analizu te dijagnosticirali Ivani planocelularni karcinom.

"Tražili smo drugo mišljenje, nalaze smo slali u KB Merkur, Švicarsku i SAD-e i dijagnoza je potvrđena. Do sada je moja sestra prošla tri različite vrste kemoterapija i niti jedna nije urodila plodom. Liječnici više nisu znali što napraviti pa je odlučeno da ćemo pokušati s liječenjem u Austriji kod dr. Walther Nikolaus Klehra koji tumore liječi posebnom metodom. Liječenjem, jačanjem imuniteta, taj tumor bi se sam trebao uništiti, no za liječenje od dva tjedna joj treba gotovo 42 tisuće kuna. Osim toga još mora platiti i boravak u Austriji 420 kuna po danu. Tog novca nema I stoga moja sestra moli pomoć jer bi već ovog tjedna trebala biti na liječenju u Salzburgu", rekla je Ana Bašić.

Objasnila je kako Ivanin suprug Guido radi za 2,5 tisuće kuna mjesečno, Ivana je na bolovanju, a obitelj je kreditno opterećena. Primaju dječje doplatke za djecu te naknadu za njegu od 1100 kuna, ali sav taj novac premalo je kako bi uspjeli financirati skupo liječenje u Salzburgu. Ivana Frkić je potpuno trenutno nepokretna jer je tumor metastazirao na kosti i zahtijeva 24-satnu brigu i njegu.

"Do sada je moja sestra dva puta po tjedan dana već bila u salzburškoj bolnici. To smo financirali uz pomoć dobrih ljudi i humanitarne akcije, no ovo je ozbiljna bolest i liječenje je nužno, a novca se nema, pa molimo dobre ljude ako mogu, da pomognu mojoj bolesnoj sestri", zaključila je Ana Bašić.

Ako želite pomoći Ivani Frkić novčane donacije možete uplatiti na njen tekući račun otvoren u Raffeisen banci : 3225659637

Žiro račun Raiffeisen banke : 2484008-1000000013

Vezane vijesti

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Tradicionalnu humanitarnu akciju "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine" organizirao je danas na glavnom zagrebačkom trgu Socijaldemokratski forum žena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika