02.08.2010. / 15:05

Autor: Nacionalova redakcija

Canon predstavio novu liniju mrežnih skenera ScanFront

Najnoviji su modeli nasljednici Canonovih prvih skenera za dokumente s podrškom za umrežavanje, modela ScanFront 220 i 220P, a nude veće brzine skeniranja - do 30 str./min crno-bijelo i 25 str./min u boji

Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač slikovnih rješenja, predstavio je modele ScanFront 300 i ScanFront 300P, koji omogućuju sigurno i učinkovito skeniranje i razmjenu dokumenata na brojnim odredištima.

Najnoviji su modeli nasljednici Canonovih prvih skenera za dokumente s podrškom za umrežavanje, modela ScanFront 220 i 220P, a nude veće brzine skeniranja - do 30 str./min crno-bijelo i 25 str./min u boji. Odlikuju se i poboljšanim značajkama kojima se odgovara na sve veću potražnju za mrežnim skenerima u uredima, radnim grupama i okruženjima u kojima se radi s klijentima.

Modele ScanFront 300 i 300P krasi atraktivan ergonomski dizajn, što ih čini idealnima za maloprodajne prostore ili recepcije, gdje su vidljivi široj javnosti. Zauzimaju vrlo malo prostora - među najmanjim su modelima u svojoj klasi - a velik i intuitivan 8,4-inčni dodirni zaslon u boji korisnicima omogućuje brzo i sigurno kretanje izbornicima, dok namjenski gumbi koje je moguće personalizirati jamče brzu i preciznu distribuciju datoteka. Oba se modela odlikuju poboljšanim mogućnostima mrežnog skeniranja te podržavaju rad s e-poštom, FTP-om, zajedničkim mapama, USB uređajima, faks-poslužiteljima te USB uređajima i pisačima u bilo kojoj kombinaciji.

Jednostavan web-preglednik IT administratorima omogućuje jednostavnu implementaciju, ažuriranje, administriranje i vraćanje više uređaja s bilo koje udaljene lokacije. Novi alat ScanFront Administration dodatno olakšava primjenu istodobnih ažuriranja na skupine uređaja koji se mogu nalaziti u raznim uredima i odjelima, čime se štedi vrijeme i trošak informatičkih resursa.

Sean Suematsu, direktor europskog odjela za rješenja za skeniranje dokumenata u tvrtki Canon Europe, izjavio je: "ScanFront 300 i 300P tvrtkama i ustanovama maksimalno će olakšati uvođenje rješenja za upravljanje dokumentima u poslovanje. U modernom je radnom okruženju sve važnije pojednostavnjivanje procesa da bi se zaposlenicima omogućilo učinkovito zajedničko korištenje i spremanje informacija te pristup njima.
Bez obzira na to koriste li se u dinamičnim korporacijskim uredima radi jednostavne i praktične razmjene dokumenata, u bankama radi sigurne obrade plaćanja ili pak u maloprodajnom sektoru radi provjere podataka o klijentima, novi uređaji ScanFront podržavaju velik broj procesa i tijekova rada."

Standardni model ScanFront 300 nudi pristup uz provjeru autentičnosti pojedinačnih korisnika, dok pojačane sigurnosne značajke na profesionalnom modelu ScanFront 300P omogućuju dodatnu provjeru autentičnosti provlačenjem prsta. Osim toga, taj model nudi i ultrazvučni detektor dvostrukog uvlačenja, čime se jamči pouzdaniji rad. Oba modela nude pristup personaliziranim prečacima i funkcijama u obliku namjenskih gumba radi bržeg skeniranja i slanja.
Robusna podrška za više vrsta papira, koja omogućuje skeniranje široke lepeze medija u istoj seriji, te dodatne mogućnosti slanja čine oba modela idealnima za dinamična okruženja u kojima se puno radi s papirima, kao i za općenite potrebe ad hoc skeniranja. Dodatna mogućnost slanja metapodataka uz svaki skenirani dokument omogućuje jednostavnu kategorizaciju podataka i njihovu integraciju u tvrtkin sustav za upravljanje sadržajem, čime se pridonosi smanjenju troškova.

Oba su mrežna skenera kompatibilna sa standardom Energy Star i direktivom RoHS, a nude i čitav niz dodatnih funkcija, uključujući automatsko prepoznavanje boja, korekciju usmjerenja papira, način rada Folio i podršku za skeniranje dugačkih dokumenata do duljine od 1000 mm.
ScanFront 300 i 300P počet će se isporučivati diljem Europe od kolovoza 2010.

Vezane vijesti

Ponekad moraš sjesti da bi se izjasnio

Ponekad moraš sjesti da bi se izjasnio

Canon i Girl Geek Dinners Hrvatska uključili su se u svjetsku inicijativu 'Sit with me' (Sjedni sa mnom) kojom pozivaju sve sudionike konferencije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika