18.08.2010. / 14:39

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Konji posvadili Lipik i Đakovo: 'Tražiti pomoć od nesklonih nam Engleza je ponižavajuće'

"Zaštitu hrvatskih nacionalnih vrijednosti tražiti u tradicionalno nam nesklonoj Engleskoj ponižavajuće je i licemjerno, iracionalno do apsurda", navodi u priopćenju Haramija i pita: "Ili je to samo putokaz u proeuropsku hrvatsku politiku koju zagovara SDP-ov gradonačelnik Zoran Vinković

Gradonačelnik Lipika Antun Haramija (Foto: Petar Glebov/24sata)Gradonačelnik Lipika Antun Haramija (Foto: Petar Glebov/24sata)U povodu pisma đakovačkoga gradonačelnika engleskoj kraljici u kojemu od nje traži da se zauzme za ergelu lipicanaca u Đakovu, gradonačelnik Lipika Antun Haramija ističe u priopćenju kako je internacionalizacija statusa hrvatskih lipicanaca tako da se Elizabeti II. žali na odluku hrvatske vlade presedan bez premca u novijoj hrvatskoj povijesti.

"Zaštitu hrvatskih nacionalnih vrijednosti tražiti u tradicionalno nam nesklonoj Engleskoj ponižavajuće je i licemjerno, iracionalno do apsurda", navodi u priopćenju Haramija i pita: "Ili je to samo putokaz u proeuropsku hrvatsku politiku koju zagovara SDP-ov gradonačelnik Zoran Vinković i zbog koje je ovako rano počeo predizbornu kampanju sramno obezvrjeđujući hrvatski ponos i dostojanstvo malog naroda?"

Kaže i da su se ovih dana oglasile hrvatske udruge konjogojaca s potporom Lipiku kao administrativnoj središnjici jer je geografski i prometno u povoljnijem položaju od Đakova te da Lipičane osobito iritira neobjektivnost medija u izvještavanju. Navodi kako je malo onih koji su hrvatsku javnost istinito obavijestili o naravi vladine odluke, a najmanje je onih medija koji su naglasili činjenicu da je hrvatska vlada investirala milijune kuna u Đakovačku ergelu i da je njezino ukidanje ili premještaj izvan svake pameti, kaže Haramija.

Lipik je i kao tradicionalni konjogojsko-lipicanski centar dobio središte uprave Hrvatskoga centra za konjogojstvo, navodi i dodaje da se kao Slavonci diče stoljetnom tradicijom uzgoja lipicanaca u đakovačkoj ergeli te da će grad Lipik učiniti sve da se na stručnom planu konjogojstva ta dva grada zbliže.

A na političkom planu, kao znak prijateljstva, poziva đakovačkoga gradonačelnika i njegove zamjenike da dođu na odmor u kupališno-lječilišni grad Lipik bez obzira na stajalište kraljice Elizabete II.

Đakovačku ergelu vlada svojom nedavnom uredbom, u sklopu mjera racionalizacije i programa gospodarskog oporavka, želi pripojiti Hrvatskome centru za konjogojstvo - ergeli u Lipiku, čemu se grad Đakovo, uz potporu mnogih građana protivi te se zauzima za to da ergela zadrži status pravne osobe i svoju samostalnost. Gradonačelnik je pisao engleskoj kraljici, koja je 1972. posjetila Đakovačku ergelu, te je moli da se svojim autoritetom založi za daljnju samostalnost Državne ergele lipicanskih konja u Đakovu.

Vezane vijesti

Seljačke udruge u Đakovu izrazile nezadovoljstvo neisplatom poticaja

Seljačke udruge u Đakovu izrazile nezadovoljstvo neisplatom poticaja

Na sastanku odbora za udruge koji djeluje pri Hrvatskoj poljoprivrednoj komori (HPK) održanom u Đakovu, na kojemu su se okupili predstavnici desetak… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 18.08.10. 15:23

eh konji jedni, konji drugi...
bitch


registracija
16/6/10

nosonja, 18.08.10. 15:26

Čim mu nešto ne paše i nema nikakvih drugih argumenata, HDZ vadi onu staru, o domoljublju,komunjarama,poštenju,udbašima,malom narodu,braniteljima ....itd.
To je toliko ogavno da već boli.
fuj,fuj,fuj,fuj,fuj,fuj,Haramija,fuj,fuj,fuj.
Kako smije jedan priučeni "dužnosnik" uopće da kaže tako nešto o jednoj prijateljskoj zemlji sa kojom ćemo uskoro biti u EU.


Fuj!!!!!!!!


registracija
14/11/07

laufer, 18.08.10. 21:16

"...tradicionalno nam nesklonoj Engleskoj..."
- kome to "nama"?
Lopovima iz HDZ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika