30.08.2010. / 12:17

Autor: Sanija Hasanić

HUMANITARNA AKCIJA

Borba za život dugo željenog sina Marcela

Pet godina su Ivana i Tomislav Vaser pokušavali umjetnom oplodnjom dobiti dijete i na koncu su uspjeli, dobili su, tako jako željenog Marcela. To nisu mogli platiti pa su digli kredit. Sada je Marcel teško bolestan, u strašnoj su financijskoj situaciji, a činjenica da su Ivanin otac i svekar ozbiljno bolesni pogoršava već tešku situaciju u obitelji Vaser.

Mali Marcel ima 2,5 godine i zadnjih par mjeseci bori se s tumorom lijeve potkoljeniceMali Marcel ima 2,5 godine i zadnjih par mjeseci bori se s tumorom lijeve potkoljeniceObitelj Vaser iz Mačkovec Brezića, kraj Čakovca, je prije četiri mjeseca doznala kako maleni, dvoipolgodišnji Marcel boluje od tumora lijeve potkoljenice. To nije jedina nesreća koja je zadesila ovu obitelj. Kako je rekla Ivana Vaser, Marcelova majka, od tumora je obolio i njen otac, kao i otac njenog supruga Tomislava.

"U svibnju ove godine naš je Marcel počeo šepati na lijevu nogu, a kako voli igrati nogomet i lupati loptu mislili smo da je istegnuo mišić. Nakon dva tjedna bolovi nisu prestajali pa smo ga odveli u Čakovec liječniku gdje su mu slikali nožicu i ustanovili da ima rupu u kosti. Odmah smo upućeni na Šalatu, tamo su mu liječnici napravili biopsiju, a rezultate nalaza čekali smo tri tjedna. U ta se tri tjedna tumor proširio i na meko tkivo. Sada se naš dječak liječi i na Šalati i u Dječjoj bolnici u Zagrebu, a trenutno je završila i šesta kemoterapija", ispričala je Marcelova majka Ivana Vaser.

Objasnila je kako i ona i suprug Tomislav rade, no nakon što otplate sve kredite koje imaju ostane im oko 1,500 kuna mjesečno za život. Uvelike im je financijsku situaciju otežala činjenica da Marcela nisu dugo mogli dobiti, pa su kredite dizali kako bi mogli platiti umjetne oplodnje.

"Pet godina smo pokušavali umjetnom oplodnjom dobiti dijete i na koncu smo uspjeli, dobili smo našeg, tako jako željenog Marcela. To nismo samo tako mogli platiti pa smo digli kredit. Osim toga kredit smo digli i kako bi nadogradili dio kuće roditelja mog supruga kako bi s djetetom imali gdje živjeti te kako bi stari automobil Zastavu mogli zamijeniti boljim i pouzdanijim vozilom. Sada smo u strašnoj financijskoj situaciji, a činjenica da su moj otac, kao i moj svekar, ozbiljno bolesni nimalo nam ne olakšava", objasnila je Ivana Vaser te dodala kako se nada da će liječenje malog Marcela uskoro krenuti na bolje, iako su joj liječnici rekli da se dječak prilično sporo oporavlja: "Liječnik nam je rekao kako postoji mogućnost još jedne operacije jer se tkivo vrlo sporo obnavlja. O liječenju u inozemstvu nismo realno mogli ni razmišljati jer se to nema čime platiti. Tri nesreće odjednom poljuljaju vam svijet. Naš je život trenutno igra bez granica, kao rupa bez dna, pa molimo dobre ljude, ako mogu da nam pomognu jer uistinu jedva preživljavamo. Jednom tjedno putujemo za Zagreb na kontrole, mjesečno troškova na režije imamo od 1000 do 1,500 kuna i doista nemamo izlaza iz situacije u kojoj smo se našli", zaključila je Ivana Vaser.

Ako želite pomoći Marcelu Vaseru novčane donacije možete uplatiti na tekući račun njegove majke Ivane Vaser otvoren u Hypo Alpe - Adria banci.

Broj računa : 3200223492

Žiro račun Hypo Alpe - Adria Banke: 2500009-1000000013

Vezane vijesti

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Tradicionalnu humanitarnu akciju "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine" organizirao je danas na glavnom zagrebačkom trgu Socijaldemokratski forum žena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika