15.09.2010. / 15:09

Autor: Hina

Prijave za nagradu "Kiklop" od 20. rujna do 5. listopada

Uoči Sajma knjige, koji će se ove godine održati od 3. do 12. prosinca, održat će se "Kiklopovi dani" u čijem će programu sudjelovati autori koji su obilježili prvih šest godina "Kiklopa"

Magdalena VodopijaMagdalena VodopijaDirektorica Sajma knjige u Istri Magdalena Vodopija najavila je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli da će se od 20. rujna do 5. listopada primati prijave za književnu nagradu "Kiklop" koja će se ove godine dodijeliti 11. prosinca.

Uoči Sajma knjige, koji će se ove godine održati od 3. do 12. prosinca, održat će se "Kiklopovi dani" u čijem će programu sudjelovati autori koji su obilježili prvih šest godina "Kiklopa".

Inače, Upravi odbor "Kiklopa" odlučio je ukinuti kategoriju "Biblioteka ili nakladnički niz godine" s objašnjenjem kako je riječ o složenoj kategoriji koja nema preciznu izdavačku terminologiju. Tako će se od ove godine "Kiklop" dodjeljivati u 13 kategorija.

"Kiklop" će biti i prva nagrada čije će nominirane knjige biti sustavno obrađene po knjižničnim pravilima i uvrštene u Zbirku knjižne nagrade "Kiklop", najavila je Vodopija, ističući kako su ponosni što će ta zbirka, zahvaljujući stručnom pristupu građi, ravnopravno stajati na popisu posebnih zbirki Sveučilišne knjižnice u Puli.

Tema 16. sajma knjige u Istri jest "Knjiga i film", a od ove godine u pulskoj knjižari "Castropola", kako je rekla direktorica Vodopija, "sanjat će se knjige od 20. rujna do 18. studenoga". Odabrani hrvatski nakladnici uz sajamski popust izložit će reprezentativan izbor svojih knjiga, a program će kulminirati 18. studenoga, na dan kada je prije dvadeset godina otvorena knjižara "Castropola", u kojoj je 1995. godine nastao Sa(n)jam knjige u Istri.

Vezane vijesti

Predragu Matvejeviću Kiklop za životno djelo

Predragu Matvejeviću Kiklop za životno djelo

Književnik i publicist Predrag Matvejević dobitnik je ovogodišnje knjižne nagrade "Kiklop" za životno djelo, a nagrada mu je danas uručena u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika