19.09.2010. / 19:26

Autor: Hina , Nacional.hr

Video: Specijalci s helikopterom spasili muškarca na Savi, u akciji potopljen brod

Glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Jelena Bikić izjavila je da je cijelu akciju spašavanja otežavalo to što je muškarac na brodu pružao otpor i odbijao pomoć

Autor:
Željko Lukunić/PIXSELLAutor: Željko Lukunić/PIXSELLPripadnici Antiterorističke jedinice Lučko (ATJ) danas su u 14,55 sati na rijeci Savi u Zagrebu proveli akciju spašavanja muškarca koji se nalazio na brodu, kod Željezničkog mosta, u blizini ugostiteljskog objekta.

Muškarcu Ivanu P. (1944.) prvo su u pomoć došli vatrogasci, a zatim helikopterom i pripadnici ATJ Lučko.

Glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Jelena Bikić izjavila je da je cijelu akciju spašavanja otežavalo to što je muškarac na brodu pružao otpor i odbijao pomoć.

"Inače, ovakve akcije spašavanja traju oko 10 sekundi, dok je današnja zbog spomenutog bila otežana te je trajala dvije minute", rekla je glasnogovornica Bikić.

Helikopter uzrokovao potapanje?

Spašenom muškarcu Ivanu P. pružena je liječnička pomoć jer je bio podhlađen, dodala je.

Pripadnici ATJ Lučko akciju spašavanja izveli su uz pomoću sajle, na kojoj se specijalac spustio iz helikoptera i uhvatio muškarca, koji se nalazio na brodu. Nešto kasnije brod je potonuo.

“Potisak zraka koji je stvorio helikopter prouzročio je potonuće krme ispod površine vode. Voda je počela ulaziti u brodicu koja je naposljetku potonula, a čovjeka su užetom spasili iz rijeke. Imam dojam da se ništa od toga ne bi dogodilo da su ga ostavili na miru. Nekoliko metara dalje trenirali su kajakaši, kojima je nabujala rijeka očito predstavljala izazov”, kazao je u izjavi za Jutarnji list očevidac H. T. Neimenovani pak stručnjaci istom su listu kazali kako je gotovo sigurno da je upravo helicopter uzrok potonuća brodice. “Elise helikoptera stvorile su jak zračni kovitlac koji je povukao brodicu”, rekao je jedan iskusni spasilac.

Pogledajte fotogaleriju

Vezane vijesti

Kurečić: Vlada u korita rijeka ponovno vraća šljunčare

Kurečić: Vlada u korita rijeka ponovno vraća šljunčare

Nacrtom prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vodama iz 2009. godine, Hrvatska vlada kao odgovor na gospodarsku krizu i zbog ‘znatnih… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 19.09.10. 20:30

Hahaha, onda se čude kad im pričaju viceve na račun inteligencije.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika