24.09.2010. / 15:15

Autor: Hina

Vojska progovorila o nesreći: Treći pilot je vikao kolegama: 'iskači, iskači'!

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) i Protuzračne obrane (PZO) general bojnik Vlado Bagarić odbio je iznositi bilo kakva nagađanja o uzrocima pada hrvatskih MIG-ova 21 jučer na vojnom poligonu pored Slunja ističući kako je oformljeno povjerenstvo koje istražuje ovaj događaj te da ne želi ništa prejudicirati.

Vlado Bagarić: Autor:
Goran Stanzl/PIXSELLVlado Bagarić: Autor: Goran Stanzl/PIXSELLZapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) i Protuzračne obrane (PZO) general bojnik Vlado Bagarić odbio je iznositi bilo kakva nagađanja o uzrocima pada hrvatskih MIG-ova 21 jučer na vojnom poligonu pored Slunja ističući kako je oformljeno povjerenstvo koje istražuje ovaj događaj te da ne želi ništa prejudicirati.

Bagarić je podsjetio da je oformljeno peteročlano povjerenstvo koje istražuje ovaj događaj i koje je potpuno neovisno u svom radu. Istaknuo je da su svi obavezni surađivati s tim povjerenstvom te da je formirana i posebna radna skupina ako povjerenstvu bude potrebna dodatna pomoć.

Odgovarajući na brojna pitanja novinara o uzorcima pada MIG-ova, Bagarić je nekoliko puta ponovio da ne želi prejudicirati bilo koji razlog zašto su se jučer srušila dva hrvatska MIG-a.

Zapovjednik HRZ-a i PZO je rekao da su u formaciji letjela četiri MIG-a 21, a da su se prva dva srušila.

"U jednom je trenutku pilot trećeg aviona koji nije pao povikao 'iskači, iskači!' ubrzo nakon čega smo ugledali dim", ispričao je Bagarić.

Pojasnio je da MIG 21 nema klasičnu crnu kutiju kao ostali zrakoplovi, već uređaj koji bilježi elemente leta te vjeruje da će i taj uređaj biti uskoro pronađen.

Vezane vijesti

Podignuta optužnicu protiv pilota MIG-ova

Podignuta optužnicu protiv pilota MIG-ova

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu danas je nakon istrage pred Županijskim sudom u Karlovcu podignulo optužnicu protiv pilota Igora Trošelja… Više

Komentari

registracija
30/8/10

DarkoUSA, 24.09.10. 17:12

Ne trosite vrijeme na komisije.Optuzite Taliban i problem rjesen.Nito nece znati koje smece leti po nebu.Sreca da su piloti ostali zivi


registracija
14/11/07

laufer, 25.09.10. 10:21

U uputama za let naših MiG-ova:
- letjeti samo iznad mora i nenaseljeih predjela


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika