26.09.2010. / 09:06

Autor: Hina

Leonardo DiCaprio u kampanji za zaštitu indijskog tigra

Hollywoodski glumac i indijski ministar okoliša Jairam Ramesh sastali su se u petak u New Yorku, na primanju koje je priredila nevladina organizacija "Coalition for Rainforest Nations" (CfRN)

Leonardo DiCaprioLeonardo DiCaprioAmerički glumac Leonardo DiCaprio stavit će svoju slavu u službu indijskog tigra, kojem prijeti istrjebljenje, objavila je u subotu indijska vlada.

Leonardo DiCaprio i indijski ministar okoliša Jairam Ramesh sastali su se u petak u New Yorku, na primanju koje je priredila nevladina organizacija "Coalition for Rainforest Nations" (CfRN).

"Glumac se susreo s ministrom i rekao mu da želi pomoći kako bi javnost postala svjesna ugroženosti indijskog tigra", rekao je dužnosnik ministarstva koji nije htio otkriti identitet.

Po tom izvoru, glumac "planira posjetiti Indiju kako bi se uključio u očuvanje te životinjske vrste".

Nešto ranije, zvijezda bollywoodskih filmova Amitabh Bachchan pridružio se kampanji za zaštitu te divlje životinje kojoj prijete uništavanje njezina prirodnog staništa i krijumčari.

Broj indijskih tigrova procjenjuje se na 1350, što je jedva trećina od 3700 primjeraka koliko ih je bilo zabilježeno 2002.

Lov na tigra zabranjen je posvuda u svijetu, ali zbog njegove kože, pandža i kostiju još je na visokoj cijeni u Kini i u jugoistočnoj Aziji, gdje mu se pripisuju ljekovita svojstva, ističu stručnjaci za okoliš.

Vezane vijesti

Putin oduševljen glumcem: Leonardo DiCaprio je čovjek i pol

Putin oduševljen glumcem: Leonardo DiCaprio je čovjek i pol

Ruski premijer Vladimir Putin pohvalio je u utorak američkog glumca Leonarda DiCapria, ističući da je "čovjek i pol" jer je donirao milijun dolara za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika