14.10.2010. / 13:47

Autor: Hina

Žitozajednica: Kruh će poskupjeti 3 do 6 posto

Cijena brašna u kolovozu je u odnosu na srpanj porasla gotovo 40 posto, kazala je Barišić napominjući kako će rast cijena uslijediti ovisno o isteku ugovora koji svaki pekar ima sa nekim trgovačkim lancem

Trgovački centri najavljuju da će socijale kategorije kruha ostati na istoj cijeniTrgovački centri najavljuju da će socijale kategorije kruha ostati na istoj cijeniDio asortimana pekarskih proizvoda poskupjet će od tri do šest posto, a cijena polubjelog kruha neće se mijenjati, kazala je direktorica udruženja mlinsko-pekarske industrije Žitozajednice Nada Barišić.

Pekari poskupljenje opravdavaju visokim cijenama brašna i plina, koji su ključni u proizvodnji kruha.

Cijena brašna u kolovozu je u odnosu na srpanj porasla gotovo 40 posto, kazala je Barišić napominjući kako će rast cijena uslijediti ovisno o isteku ugovora koji svaki pekar ima sa nekim trgovačkim lancem.

Iz trgovačkog lanca Mercator-H priopćili su kako neće poskupljivati socijalne kategorije kruha do kraja godine te će zadržati i socijalno-osjetljive akcije.

"Upravo je donesena odluka da ćemo, kao društveno odgovorna kompanija u oba branda trgovina - u asortimanu kvalitetne trgovačke marke Mercatora i Getroa 'zaključati' cijenu artikla brašna i kave i garantiramo kupcima da do kraja godine neće poskupljivati, već eventualno pojeftiniti", navode iz tog trgovačkog lanca.

Da neće dizati cijene kruha u svojim trgovinama do kraja godine potvrdili su i iz Spara.

Vezane vijesti

Neće biti prodaje šuma, voda i poljoprivrednog zemljišta

Neće biti prodaje šuma, voda i poljoprivrednog zemljišta

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izjavio je danas u Varaždinu da je stav vlade da su šume, vode i poljoprivredno zemljište nacionalno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika