21.10.2010. / 16:19

Autor: Martina Čizmić

Ideja iz Slovenije: Analogne odašiljače iskoristiti za bežični internet

"Europa postaje sve ovisnija o stranim investicijama i nije više inovativna sila, zato bi analogne odašiljače mogla iskoristiti za bežični pristup internetu u ruralnim sredinama", predložio je Golobič

Analogne odašiljače moglo bi se pametno iskoristitiAnalogne odašiljače moglo bi se pametno iskoristitiDok većina europskih zemalja postupno gasi analogni televizijski signal i prelazi u potpunosti na digitalni, Hrvatska je to već obavila. No, postavlja se pitanje što učiniti s analognim odašiljačima?

Zanimljiva ideja dolazi od slovenskog ministra za visoko školstvo Gregora Golobiča koji je sudjelovao na međunarodnoj konferenciji o televizijskoj budućnosti Vitel 2010 koja se ovih dana održava u Brdu kraj Kranja.

"Europa postaje sve ovisnija o stranim investicijama i nije više inovativna sila, zato bi analogne odašiljače mogla iskoristiti za bežični pristup internetu u ruralnim sredinama", predložio je Golobič, a prenosi RTV Slovenija.

Na taj način bi se moglo dodatno zaraditi te umanjiti troškove prelaska na digitalno emitiranje.

Vezane vijesti

Vipnet predstavio digitalnu televiziju – Vip TV

Vipnet predstavio digitalnu televiziju – Vip TV

Adrian Ježina, dosadašnji predsjednik Uprave B.neta, novi je član proširene Uprave Vipneta, zadužen za novoosnovani Vipnetov Sektor multimedije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika